Ενισχύεται με νέο πλοίο η θαλάσσια σύνδεση Ελλάδας-Ιταλίας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στην ενίσχυση της θαλάσσιας σύνδεσης μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας προχωρά ο Όμιλος Grimaldi, με την δρομολόγηση του οχηματαγωγού (τύπου ro-ro) πλοίου «Eurocargo Cagliari» στη γραμμή Βενετία-Μπάρι-Πάτρα.

Το πλοίο, με σημαία Ιταλίας, έχει κατασκευαστεί το 2012 και έχει μεταφορική ικανότητα 3.850 γραμμικών μέτρων (250 ρυμουλκούμενα).
Το «Eurocargo Cagliari» είναι εξοπλισμένο με συστήματα καθαρισμού καυσαερίων για τη μείωση των εκπομπών θείου και σωματιδίων.

Η μικτή χωρητικότητά του είναι 32.850 και το DWT, 10780 t. Το μήκος του είναι 200,63 μ. ενώ το πλάτος του 26,5 μ.

Σύμφωνα με τον ιταλικό όμιλο, το «Eurocargo Cagliari» θα πλαισιώσει το «Eurocargo Alexandria» και το «Eurocargo Genova» στη γραμμή ro-ro.

Με την εισαγωγή του τρίτου πλοίου στη γραμμή, ο όμιλος Grimaldi θα προσφέρει επιπλέον αναχωρήσεις από Πάτρα προς Μπάρι και Βενετία (Τετάρτη στις 8.00 π.μ.), από Βενετία προς Μπάρι και Πάτρα (Παρασκευή στις 6.00 μ.μ.), από Μπάρι προς Πάτρα (Σάββατο στις 6.00 μ.μ.) και από Μπάρι προς Βενετία (Πέμπτη στις 4.00 π.μ.).

Συνολικά, η υπηρεσία θα παρέχει οκτώ δρομολόγια την εβδομάδα από καθένα από τα τρία λιμάνια.

«Η ανάπτυξη ενός τρίτου πλοίου στη γραμμή Βενετία-Μπάρι-Πάτρα είναι η απάντηση του Ομίλου στην ανάγκη για πιο συχνές, αποτελεσματικές υπηρεσίες μεταφορών μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Grimaldi, Emanuele Grimaldi.

«Αυτή η επιλογή επιβεβαιώνει όχι μόνο τη δέσμευση προς τους πελάτες μας, αλλά και την υψηλή εμπιστοσύνη μας στις δυνατότητες των λιμανιών της Αδριατικής που εξυπηρετούνται από τη γραμμή».

Εκτός από τη γραμμή Βενετία-Μπάρι-Πάτρα, ο Όμιλος Grimaldi εκτελεί τις γραμμές Μπρίντιζι-Ηγουμενίτσα, Ανκόνα-Ηγουμενίτσα και Ανκόνα-Πάτρα για τη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας.