Μίσθωση πλωτής δεξαμενής LNG στη Ρεβυθούσα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός που διενέργησε ο ΔΕΣΦΑ, για την ανάθεση της σύμβασης μίσθωσης της νέας πλωτής δεξαμενής αποθήκευσης LNG, που θα εγκατατασταθεί στη Ρεβυθούσα.

Η μίσθωση που θα έχει διάρκεια 12 μηνών και στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού, ανατέθηκε στην εταιρεία Gaslog, του εφοπλιστή Π. Λιβανού, μετά από ενδελεχή αξιολόγηση των προσφορών που ελήφθησαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

Όπως σημειώνουν πηγές της αγοράς, η ανάθεση της σχετικής σύμβασης μίσθωσης έγινε σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανόνες και το πλαίσιο που τέθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ενώ η προσφορά της Gaslog ήταν η πλέον ανταγωνιστική και συμβατή με τις προδιαγραφές του διαγωνισμού.

Η προσθήκη μισθωμένης δεξαμενής ΥΦΑ στη Ρεβυθούσα περιλαμβάνεται στο σχέδιο διασφάλισης του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας, σε περίπτωση διακοπής της προμήθειας αερίου από τη Ρωσία.

Ο διαγωνισμός, όπως ανέφεραν πηγές, διενεργήθηκε μέσω του διαμεσολαβητή «SSY Gas» για λογαριασμό του ΔΕΣΦΑ. Η προσθήκη του FSU, πρόσθεταν, θα αναβαθμίσει σημαντικά την αποθηκευτική δυναμικότητα του Τερματικού Σταθμού της Ρεβυθούσας, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ευελιξία της περιφερειακής αλυσίδας εφοδιασμού με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο και συνολικά την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.