Στην “πρώτη γραμμή” το αμερικανικό LNG

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Αυξάνεται συνεχώς το ενδιαφέρον για το το LNG των ΗΠΑ, καθώς η παγκόσμια ζήτηση για το ενεργειακό αγαθό αναζητά συνεχώς διεξόδους μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, πρόσφατα ανακοινώθηκαν νέες συμφωνίες για την παράδοση LNG τόσο στην Ασία όσο και, φυσικά, στην Ευρώπη.

Κορυφαίος προορισμός για το αμερικανικό LNG,παραμένει η Ευρώπη παρότι οι συνολικές εξαγωγές LNG των ΗΠΑ κατέγραψαν πτώση περίπου 8% τον Απρίλιο του 2022.

Πιο συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ εξήγαγαν περίπου 7,10 εκατ. τόνους τον Απρίλιο έναντι των επιπέδων ρεκόρ των 7,67 εκατ. τον Μάρτιο, σύμφωνα με την εταιρεία παροχής δεδομένων Refinitiv.

Περίπου το 64% αυτών παραδόθηκαν στην Ευρώπη, η οποία αποτέλεσε τον κορυφαίο εισαγωγέα αμερικανικού LNG για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

Ειδικότερα, η αμερικανική Energy Transfer LP, η οποία διαχειρίζεται αγωγούς και τερματικούς σταθμούς LNG, θα προμηθεύει 2 εκατ. τόνους LNG ετησίως στη Σιγκαπούρη για 20 έτη, με ορίζοντα εκκίνησης το 2026.

Η αμερικανική εταιρεία NextDecade υπέγραψε συμφωνία με τον γαλλικό όμιλο Engie, διάρκειας 15 ετών, βάσει της οποίας η πρώτη θα προμηθεύει τη δεύτερη με 1,75 εκατ. τόνους LNG ετησίως.