Ανάγκη για αυστηρή τήρηση των κανονισμών στα πλοία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την ανάγκη για αυστηρή τήρηση των κανονισμών ασφάλειας στα πλοία επεσήμανε στην ομιλία της η πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, HELMEPA, Σεμίραμις Παληού, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Μαρίνα Φλοίσβου για την ασφάλεια στη Θάλασσα.

«Η συνεχιζόμενη επανάληψη ατυχημάτων, σε συγκεκριμένες εργασίες ή και χώρους πάνω στα πλοία, αλλά και σε μικρότερα σκάφη αναδεικνύει την ανάγκη για περαιτέρω στοχευμένη ενημέρωση, ώστε να επικρατήσει ευρύτερα το πνεύμα ναυτικής ασφάλειας σε όλους τους ναυτιλλομένους», είπε η κ. Παληού.

Παράλληλα, τόνισε ότι το πιστοποιημένο ναυτιλιακό κέντρο της ΗELMEPA, ενισχύοντας το πνεύμα ναυτικής ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο, έχει πραγματοποιήσει 90 διαδικτυακά σεμινάρια εργαστήρια και σχολεία προσομοίωσης σε Ελλάδα και Κύπρο, στα οποία συμμετείχαν 1800 αξιωματικοί του εμπορικού ναυτικού και στελέχη της ναυτιλίας, καθώς και αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού και του λιμενικού σώματος.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου για τη μείωση των ναυτικών ατυχημάτων, τονίζοντας τη σημασία της ευαισθητοποίησης στην ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα και συγχαίροντας για το έργο της την HELMEPA, η οποία, όπως είπε, «αποτελεί πυλώνα για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και πνεύματος ασφάλειας στη θάλασσα».