Λειτουργία του PwC Technology & Innovation Hub στην Πάτρα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 4 λεπτά

Το Technology & Innovation Hub στην Πάτρα εγκαινίασε η PwC Ελλάδας. Στόχος του εγχειρήματος είναι η ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων και η ένταξη των πλέον εξελιγμένων λύσεων τεχνολογίας στην κοινωνική και επιχειρηματική δραστηριότητα της χώρας, με αρωγό το οικοσύστημα τεχνολογίας της Δυτικής Ελλάδας.

Η τελετή εγκαινίων που σηματοδοτεί και την επίσημη έναρξη των νέων γραφείων της PwC στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 12 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις του Technology & Innovation Hub, παρουσία αντιπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικών ακαδημαϊκών και επιστημονικών φορέων καθώς και της ηγεσίας και μερίδας εργαζομένων της PwC Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων στη τελετή παραβρέθηκαν οι Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Χρήστος Μπούρας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, Πλάτων Μαρλαφέκας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Ο Μάριος Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος, PwC Ελλάδας απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ ο Κυριάκος Ανδρέου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και ο Γιώργος Κολλιδάς, Partner, Technology Leader, παρουσίασαν το όραμα και τις μελλοντικές δράσεις του Technology & Innovation Hub.

Το PwC Technology & Innovation Hub φιλοδοξεί να αποτελέσει καταλύτη για την ευρύτερη αναβάθμιση του τεχνολογικού προφίλ της περιοχής συμπληρώνοντας την αλυσίδα αξίας που δημιουργούν τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και οι κοιτίδες νεοφυών επιχειρήσεων.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία που ενισχύει την ηγετική θέση της PwC Ελλάδας στον τομέα της τεχνολογίας. Παράλληλα, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες οργανισμών, φορέων και επιχειρήσεων να μετασχηματίσουν ψηφιακά τον τρόπο λειτουργίας τους μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που είναι στρατηγικά σχεδιασμένες και έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο.

Στο πλαίσιο του Technology & Innovation Hub θα αναπτυχθούν μεγάλης εμβέλειας projects, τα οποία αφορούν και στην υλοποίηση σημαντικών έργων τόσο ιδιωτικού όσο και δημόσιου χαρακτήρα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που θα οδηγήσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με αφορμή την επίσημη έναρξη λειτουργίας του PwC Technology & Innovation Hub στη Πάτρα δήλωσε: “Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλωσορίζει στην Πάτρα το νέο Technology & Innovation Hub της PwC που σε συνεργασία με τοπικούς ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς, όπως το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Επιστημονικό Πάρκο, κλπ, θα ενισχύσει το τεχνολογικό προφίλ και το περιβάλλον καινοτομίας στην ευρύτερη περιοχή.

Η Πάτρα, αποτελεί μία μητρόπολη γνώσης και έρευνας, ικανή να στηρίξει έναν ισχυρό πόλο καινοτομίας στην Ελλάδα. Και η Δυτική Ελλάδα στο σύνολό της, διαθέτει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και το επενδυτικό ενδιαφέρον, ώστε να προσελκύσει καινοτόμες λύσεις. Στην Περιφέρεια, η προσπάθειά μας για ενίσχυση της καινοτομίας και προσέλκυση νέων επενδύσεων, είναι διαρκής.”

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτων Μαρλαφέκας, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, δήλωσε: “Ως Επιμελητήριο Αχαΐας, αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, για την επιλογή της Πάτρας, για την λειτουργία του HUB Τεχνολογίας και Έρευνας, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα πως η Αχαΐα είναι μια σημαντική εστία ανάπτυξης και αξιοποίησης τέτοιων δράσεων. Είναι γνωστό πως από το 2012, το Επιμελητήριο Αχαΐας με το Πανεπιστήμιο Πατρών ιδρύσαμε την ετήσια έκθεση “Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – PATRAS IQ” και πιστεύω ακράδαντα πως αυτή ήταν ένας σημαντικός λόγος, ώστε να επιλεγεί η πόλη μας από την PwC, για την έναρξη λειτουργίας του HUB.”

Ο Κυριάκος Ανδρέου, Αναπληρωτής Διευθύνων σύμβουλος και Επικεφαλής των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της PwC Ελλάδας, δηλώνει σχετικά :”Η επιτυχία του PwC Technology & Innovation Hub αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την εταιρεία μας.

Αφενός μεν φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως ενας κόμβος καινοτομίας για την ανάπτυξη λύσεων που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς αφετέρου αποτελεί προπομπό εξελίξεων για την εταιρεία μας. Και αυτό γιατί εντάσσεται σε ένα νέο, καινοτόμο μοντέλο λειτουργίας που προβλέπει τη δημιουργία αντίστοιχων γραφείων – δορυφόρων σε όλη την Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό κάνουμε πράξη το όραμά μας να προσφέρουμε σε νέους από όλη τη χώρα τη δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης και σταδιοδρομίας σε ένα διεθνές ευέλικτο περιβάλλον εργασίας χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από τις περιοχές που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.

Επιπλέον, το γραφείο μας στην Πάτρα είναι ο οδηγός για τη δημιουργία του ελληνικού PwC Experience Center που θα λειτουργήσει σύντομα στην Αθήνα. Πρόκειται για έναν καινοτόμο χώρο συνδημιουργίας, όπου μαζί με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας θα μπορούμε να σχεδιάζουμε τη λύση πολύπλοκων προβλημάτων, συνδυάζοντας επιχειρηματική οξυδέρκεια, ανθρωποκεντρική προσέγγιση και τεχνολογίες αιχμής, πάντα με γνώμονα τον τελικό χρήστη”.

Ο Γιώργος Κολλιδάς, Partner, Technology Leader, δηλώνει: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Technology & Innovation Hub έχει ήδη υποδεχθεί τους πρώτους εργαζόμενους, με στόχο μέσα στο 2023, να εργάζονται σε αυτό περισσότεροι από 35 άτομα, η πλειονότητα των οποίων θα προέλθουν από τον τοπικό πληθυσμό. Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο ανάπτυξης του PwC Technology & Innovation Hub έχουν αναπτυχθεί ισχυρές συμμαχίες, τόσο με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα όσο και με τα ερευνητικά κέντρα της πόλης, με απώτερο στόχο τη διαμόρφωση μιας κοινότητας που θα συμβάλλει εμπράκτως στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του ψηφιακού μετασχηματισμού.”

Ανάμεσα στους στρατηγικούς συμμάχους του Technology & Innovation Hub περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων “ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ” και το “Επιστημονικό Πάρκο Πατρών” και ήδη σχεδιάζονται από κοινού δράσεις με στόχο τη σύγκλιση και αντιστοίχιση των πραγματικών αναγκών της αγοράς και του εκπαιδευτικού συστήματος.