Ευκαιρίες για διεθνείς συνεργασίες στην εκδήλωση MariMatch στα Ποσειδώνια 2022

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Εκδήλωση επιχειρηματικών Συναντήσεων αναμένεται να διεξαχθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης “Ποσειδώνια 2022” στην Αθήνα στις 7, 8 & 9 Ιουνίου 2022.

Με το μήνυμα «Γνωρίστε νέους επιχειρηματικούς συνεργάτες και επεκτείνετε το Δίκτυο Έρευνας και Καινοτομίας στον Ναυτιλιακό Τομέα», το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), συντονιστής του δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas, προσκαλεί φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Ναυπηγικής Βιομηχανίας, του Μηχανικού Εξοπλισμού & της Θαλάσσιας Τεχνολογίας σε διεθνές forum επιχειρηματικών συναντήσεων στις 7, 8 & 9 Ιουνίου 2022 στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Ποσειδώνια 2022.

Η εκδήλωση MariMatch 2022 διοργανώνεται από το ΕΚΤ σε συνεργασία με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών και το ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ με την υποστήριξη της ομάδας “Maritime Industries & Services” του δικτύου Enterprise Europe Network.

Η εκδήλωση θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες φορείς να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να βρουν τους κατάλληλους εταίρους για διεθνείς συνεργασίες. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις και ερευνητικούς φορείς οι οποίοι αναζητούν συνεργασίες σε επιχειρηματικό, τεχνολογικό και ερευνητικό επίπεδο.

Φέτος, η εκδήλωση MariMatch 2022 θα έχει υβριδικό χαρακτήρα, καθώς οι συμμετέχοντες θα μπορούν να πραγματοποιήσουν είτε εκ του σύνεγγυς συναντήσεις, είτε διαδικτυακές ή και τα δύο!

Το 2020, η κατάσταση με την πανδημία καθώς και τους υγειονομικούς περιορισμούς, δεν επέτρεψε την φυσική διεξαγωγή της έκθεσης Ποσειδώνια 2020. Παρ’ όλα αυτά, οι επαγγελματίες του χώρου της ναυτιλίας κατάφεραν να συναντηθούν μέσω του eMariMatch 2020, που διεξήχθη στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Posidonia Web Forums Week».

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να οργανώσουν διαδικτυακές συναντήσεις και να συνομιλήσουν μέσω βιντεοκλήσεων. Συνολικά έλαβαν μέρος 178 εκπρόσωποι φορέων από 28 χώρες και πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 220 online συναντήσεις.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επιχειρήσεις, clusters και ερευνητικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον ναυτιλιακό τομέα, οι οποίοι αναζητούν συνεργασίες στα παρακάτω αντικείμενα:

Ναυπηγική.

Τεχνολογίες και εξοπλισμός ναυπηγείων.

Περιβαλλοντικά βιώσιμη ναυπηγία.

Ηλεκτρονικά συστήματα, συστήματα επικοινωνίας & πλοήγησης.

Μηχανικά και βοηθητικά συστήματα.

Εφοδιαστική εμπορευματικών μεταφορών (transport logistics) / Λιμάνια.

Υπηρεσίες / Τεχνολογίες για ασφάλεια στη θάλασσα.

Ναυτιλιακές υπηρεσίες.

Θαλάσσια έρευνα, ανάπτυξη & καινοτομία.

Θαλάσσια βιο-οικονομία.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής ως τις 2 Ιουνίου 2022 και να υποβάλουν την περιγραφή του οργανισμού και ένα προφίλ συνεργασίας στο “Marketplace”.

Τα προφίλ θα δημοσιευθούν σε ηλεκτρονικό κατάλογο και θα αποτελέσουν τη βάση για τη διοργάνωση συναντήσεων με δυνητικούς συνεργάτες. Κάθε συμμετέχων θα λάβει το προσωπικό του πρόγραμμα συναντήσεων πριν την εκδήλωση. Η επιλογή και ο προγραμματισμός των διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων από τις εγγεγραμμένες επιχειρήσεις θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας από την 1η Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου 2022.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Ποσειδώνια 2022 στο Metropolitan Expo Εκθεσιακό Κέντρο, δίπλα στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Περίπτερο 2.561 / HALL 2.

Τρίτη 7 & Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 (11:00 – 17:00) – Διαπροσωπικές συναντήσεις στο HALL 2/Περίπτερο 2.561
Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 (11:00 – 17:00) – Διαδικτυακές συναντήσεις

Η επικοινωνία κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα. Η συμμετοχή στην εκδήλωση και η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν.