Νέες επιδοτήσεις για την ανταγωνιστικότητα των λιμανιών των ΗΠΑ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Νέες επενδύσεις ύψους 234 εκατομμυρίων δολαρίων προωθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μέσω του Προγράμματος Ανάπτυξης Λιμενικής Υποδομής (PIDP) με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας και της αξιοπιστίας της διακίνησης αγαθών στα λιμάνια της χώρας.

Συγκεκριμένα, η Ναυτιλιακή Διοίκηση του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ (MARAD) ανακοίνωσε ότι 684 εκατομμύρια δολάρια είναι πλέον διαθέσιμα για επιδοτήσεις που θα αφορούν σε έργα τα οποία θα βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα των αμερικανικών λιμανιών και τέρμιναλ.

Όπως αναφέρει η MARAD στην εν λόγω ανακοίνωση της : “Η χρηματοδότηση αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει δοθεί μέχρι σήμερα στο “Πρόγραμμα Ανάπτυξης Λιμενικής Υποδομής” και στόχος της είναι να βοηθήσει τη βελτίωση των αλυσίδων εφοδιασμού των ΗΠΑ, να διασφαλίσει την αποτελεσματική και αξιόπιστη διακίνηση αγαθών ώστε τα αγαθά και τα προϊόντα να γίνουν πιο προσιτά στους Αμερικανούς”.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η MARAD διέθεσε τα πρώτα 450 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για το πρόγραμμα PIDP βάσει του Δικομματικού Νόμου για τις Υποδομές.

Οι αιτήσεις για τις επιχορηγήσεις συνεχίζουν να υποβάλλονται, ενώ οι αιτήσεις που ήδη έχουν υποβληθεί στο παρελθόν μπορούν να επανεξεταστούν λόγω της τροποποίησης μετά την αύξηση της χρηματοδότησης.