Πρώτο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ινδίας- Ελλάδας στο Δελχί

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία προχωρά το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Οικονομίας σε συνεργασία με τη Mact Media Group υλοποιώντας τη διοργάνωση του Πρώτου Πολιτιστικού – Επιχειρηματικού Φόρουμ Ινδίας- Ελλάδας 1st Alexander The Great Forum στο Δελχί στις 4-5 Ιουλίου 2022.

Το Φόρουμ θέτει ως στόχο τη σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών και τη διεύρυνση επιχειρηματικών και οικονομικών οριζόντων.

Συμβολικά για αυτό το σκοπό επιλέχθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος ως η εμβληματική ιστορική προσωπικότητα που ένωσε τους δύο πολιτισμούς εδώ και περίπου τρεις χιλιετίες. Δηλωμένος στόχος των δύο χωρών για το 2022 είναι να ξεπεράσει το διμερές εμπόριο το 1 δις ευρώ, αλλά και η διεύρυνση των επιχειρηματικών, οικονομικών και πολιτιστικών οριζόντων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ινδία και όχι μόνο.

Να σημειωθεί πως η ινδική οικονομία είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στον κόσμο. Δεν έχει μεγάλη εξάρτηση από τις εξαγωγές, καθώς διαθέτει ισχυρή εσωτερική κατανάλωση λόγω του άνω του 1,3 δισεκατομμυρίου του πληθυσμού της.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνο-ινδικού Επιμελητηρίου, Άγγελο Τσαβδάρη, το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες που θα υπάρξουν, τις εταιρείες και τους κλάδους που θα δηλώσουν συμμετοχή σε διάφορους τομείς.

“Όλα εξαρτώνται από το τι θέλουμε να κάνουμε στην Ινδία. Από το είδος των συμφωνιών που θέλουμε να πετύχουμε”, σημείωσε και υπογράμμισε πως οι Ινδοί είναι ενθουσιώδεις στις νέες προτάσεις, αλλά χρειάζεται προσπάθεια για να κρατηθεί “ζωντανό” το ενδιαφέρον των συνεργασιών”. Να σημειωθεί, πως από κυβερνητικής πλευράς, η πρωτοβουλία αυτή έχει την υποστήριξη όλων των αρμόδιων υπουργείων, όπως το Εξωτερικών, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, αλλά και όσων ασχολούνται εν γένει με την επιχειρηματικότητα.

Από την πλευρά του ο Υπεύθυνος Επενδύσεων του Ελληνο-ινδικού Επιμελητηρίου κύριος Βασίλης Στεφάτος, τόνισε τη σημασία που έχει σήμερα η διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με την Ινδία, δεδομένων των ευρύτερων διεθνών εξελίξεων. “Θα αντιμετωπίσουμε εκάστη ελληνική εταιρεία ως συνεργάτη”, σημείωσε.

Συμπλήρωσε πως κάθε εταιρεία θα έχει ξεχωριστή διαχείριση, ανάλογα με τους στόχους που έχει θέσει σε σχέση με την αγορά της Ινδίας που αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη στον κόσμο, με μικρή εξάρτηση από τις εξαγωγές και ισχυρή εσωτερική κατανάλωση, λόγω του πληθυσμού της (1,3 δις).

Το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο με το Επιχειρηματικό Φόρουμ στοχεύει:

Στην προώθηση και την ανάπτυξη των Ελληνο-Ινδικών σχέσεων στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα.
Στην ενίσχυση της διακίνησης του εμπορίου και της ανάπτυξης των δύο χωρών.
Στη στήριξη των Ελλήνων επιχειρηματιών που επιθυμούν να δημιουργήσουν συνεργασίες με εταιρείες της Ινδίας.
Στην αμφίδρομη παρουσίαση και προσέγγιση των Ελληνικών και Ινδικών επιχειρηματικών κοινοτήτων και τομέων.
Στην οργάνωση ενός μόνιμου φόρουμ για την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού επιχειρηματικού και εμπορικού ενδιαφέροντος.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στο Πρώτο Πολιτιστικό – Επιχειρηματικό Φόρουμ Ινδίας- Ελλάδας, μπορούν να απευθύνονται στη Mact Media Group στο 2110129575.