Τα Ποσειδώνια 2022 χαράσσουν τη ρότα της παγκόσμιας ναυτιλίας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η κορυφαία ναυτιλιακή έκθεση στον κόσμο “Ποσειδώνια 2022” ετοιμάζεται να καλωσορίσει τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα στους χώρους του Athens Metropolitan Expo, μετά την ακύρωση των Ποσειδωνίων του 2020 λόγω της πανδημίας.

Ήδη, στην έκθεση, η οποία θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου, έχουν επιβεβαιωθεί κρατήσεις για σχεδόν το 90% του εκθεσιακού χώρου και όπως όλα δείχνουν, το ενδιαφέρον φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ.

Πρόκειται για το σημαντικότερο εμπορικό γεγονός της παγκόσμιας ναυτιλίας, που έχει συμπληρώσει πέντε δεκαετίες συνεχούς προσφοράς στην ελληνική ποντοπόρο ναυτιλιακή κοινότητα και συνολικά στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία.

Το μεγαλύτερο μέρος των επιβεβαιωμένων κρατήσεων εκθεσιακού χώρου στα φετινά Ποσειδώνια προέρχεται και πάλι από διεθνείς εταιρείες, ενώ τουλάχιστον οι 85 από τον συνολικό αριθμό των εκθετών θα κάνουν το ντεμπούτο τους στη φετινή διοργάνωση.

Εξάλλου, τα Ποσειδώνια ήταν πάντα ένας δημοφιλής προορισμός για δικτύωση με τους πρωταγωνιστές της ναυτιλίας, για παρουσίαση των τελευταίων μηχανολογικών και τεχνολογικών εξελίξεων και για τη συμμετοχή σε συζητήσεις που διαμορφώνουν τον διεθνή διάλογο για τα σημαντικότερα ζητήματα του κλάδου.

Η ισχύς της ελληνικής ναυτιλίας λειτουργεί ως τεράστιος πόλος έλξης για εκθέτες από όλο τον κόσμο και αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα που συντελεί στην πληθώρα συμφωνιών που κλείνονται σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας των Ποσειδωνίων.

Μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο των συνεδρίων των Ποσειδωνίων 2022 θα είναι η εκρηκτική άνοδος των αγορών χύδην ξηρού φορτίου και εμπορευματοκιβωτίων, η συζήτηση για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, οι νέες τεχνολογικές προκλήσεις και ο τρόπος με τον οποίο αναδιαμορφώνουν τη βιομηχανία, ο αρχικός αντίκτυπος της πανδημίας Covid-19 και η επακόλουθη ανάκαμψη από αυτήν, καθώς και η αβεβαιότητα για το τι επιφυλάσσει το μέλλον σε έναν μετα-πανδημικό κόσμο.

Ορισμένες επιβεβαιωμένες εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τη διεθνή συμμετοχή στο Ποσειδώνια, περιλαμβάνουν το σεμινάριο Japan Ship Exporters Association, το 3ο Hellenic Maritime Cooperation Forum Κορέας-Ελλάδας, καθώς και το συνέδριο που διοργανώνει η Πολωνική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Η Έκθεση Ποσειδώνια τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας.