Εντυπωσιακή η δυναμική της φετινής τέλεσης των “Ποσειδωνίων 2022”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Δέκα υπουργοί από όλο τον κόσμο με αντικείμενο την Ναυτιλία πρόκειται να επισκεφθούν την Ελλάδα κατά το διάστημα της φετινής τέλεσης των Ποσειδωνίων 2022, τα οποία επανέρχονται δυναμικά μετά από την «αναγκαστική παύση» λόγω της πανδημίας.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Θεόδωρος Βώκος, Διευθύνων Σύμβουλος των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε., διοργανωτής της έκθεσης Ποσειδώνια και του Posidonia Sea Tourism Forum αναφέρθηκε στην δυναμική της έκθεσης, η οποία -όπως χαρακτηριστικά είπε- φέτος έχει εξαντλήσει όλους του χώρους του Athens Metropolitan Expo, ενώ δήλωσε αισιόδοξος και για την επόμενη διοργάνωση των Ποσειδωνίων, ευχόμενος να μην υπάρξει στο μέλλον υγειονομική ή άλλη κρίση.

Το μεγαλύτερο μέρος των επιβεβαιωμένων κρατήσεων εκθεσιακού χώρου στα φετινά Ποσειδώνια προέρχεται και πάλι από διεθνείς εταιρείες, ενώ τουλάχιστον οι 85 από τον συνολικό αριθμό των εκθετών θα κάνουν πρώτη εμφάνιση στη φετινή διοργάνωση.

Παράλληλα με την έκθεση έχει προγραμματιστεί πλήθος εκδηλώσεων και συνεδρίων με επίκεντρο τη ναυτιλία. Μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο των συνεδρίων των Ποσειδωνίων 2022 θα είναι η εκρηκτική άνοδος των αγορών χύδην ξηρού φορτίου και εμπορευματοκιβωτίων, η συζήτηση για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, οι νέες τεχνολογικές προκλήσεις και ο τρόπος με τον οποίο αναδιαμορφώνουν τη βιομηχανία, ο αρχικός αντίκτυπος της πανδημίας Covid-19 και η επακόλουθη ανάκαμψη από αυτήν, καθώς και η αβεβαιότητα για το τι επιφυλάσσει το μέλλον σε έναν μετα-πανδημικό κόσμο.

Η Έκθεση Ποσειδώνια τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας.