Το Ίδρυμα Λασκαρίδη στηρίζει τη Βόρεια Εύβοια

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ΑΝΑ-ΠΝΟΗ για τη στήριξη των περιοχών της Βόρειας Εύβοιας και της Αρχαίας Ολυμπίας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου. Την Πέμπτη 28 Ιουλίου, η Ομάδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη βρέθηκε για μία ακόμη φορά στη Βόρεια Εύβοια, προκειμένου να υλοποιήσει μια νέα προσφορά, μέρος του προγράμματος.

Μεριμνώντας για την υγεία των κατοίκων απομακρυσμένων χωριών στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Αγίας Άννας-Λίμνης, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη προμηθεύτηκε και παρέδωσε τους αναγκαίους απινιδωτές, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών. Αιτία για αυτήν τη ζωτικής σημασίας δωρεά, στάθηκε πρόσφατο επείγον περιστατικό με κάτοικο της Βόρειας Εύβοιας, του οποίου η ζωή κινδύνευσε σοβαρά, εξαιτίας της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης από γιατρό και Κέντρο Υγείας.  Η παράδοση των απινιδωτών πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Κοκκινομηλιάς, έπειτα από την ολοκλήρωση της απαραίτητης εκπαίδευσης των χρηστών από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Στην συνέχεια έγινε άμεση διαβούλευση με τους κατοίκους και τους δημότες της Κοκκινομηλιάς, προκειμένου αυτοί να ενημερωθούν για το δομημένο και άρτια επεξεργασμένο σχέδιο του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη για μια συντεταγμένη αναδάσωση γύρω από το χωριό. Στόχος η προστασία του περιβάλλοντος αλλά και η δημιουργία  πρόσθετου εισοδήματος για τους κατοίκους που θα προέλθει από το είδος των δέντρων που θα επιλεγούν.

Η ΑΝΑ-ΠΝΟΗ δημιουργήθηκε πέρυσι μέσα από τις ανάγκες που ανέκυψαν αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, με πρωτοβουλία του Πάνου Λασκαρίδη, Προέδρου του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη. Στο πρόγραμμα διατέθηκε το πόσο του €1.100.000 με μοναδικό στόχο τη στήριξη των προσπαθειών ανασυγκρότησης, αναδημιουργίας και ανάπλασης των πληγεισών περιοχών.