Στη Lamda Development περνάει το McArthurGlen

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η LOV SMSA, 100% θυγατρική της Lamda Development, ανακοίνωσε την εξαγορά του 100% της εταιρείας McArthurGlen Hellas ΜΕΠΕ, ιδιοκτήτριας του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen Designer Outlet Athens στα Σπάτα, από την εταιρεία MGE Hellenic Investments Sàrl. Η Lamda Development ενισχύει έτσι περαιτέρω την ηγετική της θέση της στο retail, δημιουργώντας συνέργειες προς όφελος των επισκεπτών και των συνεργαζόμενων με την εταιρεία επιχειρήσεων.

Η αξία του McArthurGlen Designer Outlet Athens, το οποίο διαθέτει περισσότερα από 100 καταστήματα, καφέ και εστιατόρια, ανέρχεται σε περίπου €109 εκατ όπως προκύπτει από την αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή CBRE Axies την 31.12.2021. Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε σε περίπου €40 εκατ, στα οποία περιλαμβάνεται η αποπληρωμή προϋφιστάμενων δανείων που είχαν χορηγηθεί από τους προηγούμενους εταίρους της εταιρείας.

Το McArthurGlen είναι το κορυφαίο εκπτωτικό χωριό της Ελλάδας με ετήσια επισκεψιμότητα που ξεπερνάει τα 4,2 εκατ επισκέπτες. Η εξαγορά εντάσσεται στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατηγικής της Lamda Development που στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων αλλά και του χαρτοφυλακίου των Εμπορικών Κέντρων.

Σχολιάζοντας την εξαγορά, ο Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Lamda Development, δήλωσε σχετικά: “Η συγκεκριμένη εξαγορά αποτελεί σημαντική στρατηγική κίνηση καθώς με την απόκτηση του McArthurGlen Designer Outlet Athens, το οποίο πρωταγωνιστεί στον κλάδο των εκπτωτικών κέντρων, ενισχύουμε περαιτέρω την ηγετική μας θέση στο Retail, δημιουργώντας πολύ σημαντικές συνέργειες προς όφελος των επισκεπτών και των συνεργαζόμενων με την εταιρεία επιχειρήσεων“.