Καθελκύστηκε το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς containers

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο καθελκύστηκε στο ναυπηγείο Hudong Zhonghua της Κίνας. Το πλοίο ναυπηγήθηκε για την MSC και μπορεί να μεταφέρει 24.116 TEUs.

Παρόλο που το MSC Tessa, όπως ονομάζεται το νέο πλοίο, έχει τις ίδιες εξωτερικές διαστάσεις με τα Ever Alot και Ever Apex της Evergreen που παραδόθηκαν πρόσφατα από το ίδιο ναυπηγείο, η σχεδιαστική ομάδα του ναυπηγείου σε συνεργασία με την MSC έκανε κάποιες μετατροπές στην υπερκατασκευή και στον τρόπο στοιβασίας των containers, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει χώρο για επιπλέον 112 TEU και να επιτρέψει την τοποθέτηση containers σε 25 στρώσεις.

Το MSC Tessa έχει μήκος 400m και χρησιμοποιεί πολλές νέες τεχνολογίες για να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου και να βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση του και γενικότερα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του.

Το ναυπηγείο Hudong Zhonghua αναμένεται να κατασκευάσει άλλα τρία ίδια πλοία για την MSC μέσα στους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, οι παραγγελίες της MSC ανέρχονται αυτή τη στιγμή στα 114 πλοία , συνολικής χωρητικότητας περίπου 1,5 εκατ TEUs. Η χωρητικότητα αυτή αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο της χωρητικότητας του τρέχοντος στόλου , αν και λέγεται ότι αρκετά από τα νέα πλοία θα αντικαταστήσουν παλαιότερα.