Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Φραγκούλης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Γιάννης Κ. Φραγκούλης, ένας από τους πιο στενούς και αγαπητούς συνεργάτες του Σταύρου Νιάρχου. Παρόλο που αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων του Πολεμικού Ναυτικού, το 1952 επέλεξε να μεταπηδήσει στο Εμπορικό Ναυτικό και συγκεκριμένα σε δεξαμενόπλοια του Ομίλου Νιάρχου. Το 1955 ανέλαβε πλοίαρχος της “Κρεολής”, της φημισμένης θαλαμηγού του Σταύρου Νιάρχου και το 1960 μετατέθηκε στα γραφεία του Ομίλου στην Ελλάδα,  ξεκινώντας μια μακρόχρονη και πολύ επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Ανέλαβε σημαντικές διευθυντικές θέσεις στον Όμιλο Νιάρχου, στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στη Venus Shipping Co. στο Μόντε Κάρλο, στη Niarchos (London) Ltd., ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα, όταν η διεύθυνση του στόλου μεταφέρθηκε από το Λονδίνο στην Αθήνα. Το 1996 σε ηλικία 70 ετών, ένα μήνα μετά το θάνατο του Σταύρου Νιάρχου, αποχώρησε από τον Όμιλο έχοντας συμπληρώσει 45 χρόνια υπηρεσίας στις εταιρείες του  Ομίλου, με τα τελευταία 20 σαν Διευθύνων Σύμβουλος της International Operations SA και Προέδρος της International Maritime Agencies SA.

O Γιάννης Κ. Φραγκούλης ήταν ιδρυτικό μέλος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς και μέλος των ΔΣ του War Risk Association, της Eνώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, της Imperium Shipmanagement SA και της Franman SA. Ο  Πατριάρχης Αλεξανδρείας τον τίμησε με τον “Σταυρό του Αγίου Μάρκου” ενώ η ανδρεία του επαινέθηκε με τα Μετάλλια “Πολέμου Μέσης Ανατολής” και “Πολεμικών Επιχειρήσεων”.