Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Plant Based World 2022

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής θα συμμετάσχει στην Έκθεση Τροφίμων Plant Based World 2022 που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο από τις 30 Νοεμβρίου έως την 1 Δεκεμβρίου 2022, στο εκθεσιακό κέντρο National Hall of Olympia London. Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει σε αυτή την έκθεση, δίνοντας τη δυνατότητα σε παραγωγούς της Περιφέρειας να παρουσιάσουν τα plant-based προϊόντα τους.

Η διεθνής έκθεση Plant Based World 2022 είναι το μοναδικό εκθεσιακό γεγονός που παρέχει έναν επαγγελματικό χώρο, όπου οι παραγωγοί προϊόντων φυτικής προέλευσης, οι πάροχοι τροφίμων, οι λιανοπωλητές, οι επιχειρηματίες, οι επενδυτές, οι επαγγελματίες του τομέα της υγείας και οι καταναλωτές μπορούν να λάβουν εκπαίδευση, ευκαιρίες δικτύωσης διεθνούς και υψηλού επιπέδου και ενημέρωση για τις πιο σύγχρονες καινοτομίες στη φυτικό τρόπο διαβίωσης. Ο κλάδος Plant Based είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες τροφίμων, με διψήφια αύξηση το 2019 και αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί, με τις πωλήσεις που εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα $80 δις παγκοσμίως έως το 2024.

Τα plant-based προϊόντα αποτελούν φυτικές τροφές με λίγα ή καθόλου ζωικά προϊόντα. Συγκαταλέγονται στην κατηγορία vegan ή vegetarian H διαφορά με την vegan είναι ότι η vegan διατροφή εξαλείφει όλα τα ζωικά προϊόντα εξ’ ολοκλήρου, ενώ η plant-based περιλαμβάνει γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά, μέλι, κρέας, πουλερικά και ψάρια. Μια διατροφή plant based στοχεύει στη μεγιστοποίηση της κατανάλωσης φυτικών τροφών με θρεπτικά συστατικά, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα έλαια και τα ζωικά τρόφιμα (συμπεριλαμβανομένων των γαλακτοκομικών προϊόντων και των αυγών).

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους επικοινωνώντας μέχρι την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 στα τηλέφωνα 2313330350, 2313330391 και 2313330052. Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη περιφέρεια.