Σταθμό drone στον Πειραιά προτείνει το ΕΒΕΠ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Συνεργασία με το Δήμο Πειραιά και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) προτείνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ), με στόχο την από κοινού ανάπτυξη σταθμού μη επανδρωμένων εμπορικών αεροσκαφών (drones) στον Πειραιά.

Η πρόταση του ΕΒΕΠ περιλαμβάνει την εκπαίδευση της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά και της Πολιτικής
Προστασίας από την ΥΠΑ για τη χρήση συστημάτων μη επανδρωμένων πτήσεων. Το ΕΒΕΠ προτίθεται να παραχωρήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό και την εκπαίδευση θα αναλάβει, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, η ΥΠΑ, μετά από πρόταση του Διοικητή της, κ. Γ. Δριτσάκου.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη υπηρεσία διαθέτει και η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων, η οποία μπορεί και ενημερώνει άμεσα, κατά περίπτωση, Αστυνομία, Τροχαία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ, με άριστα αποτελέσματα, ενώ έχει πιστοποιηθεί από την ΥΠΑ και θα μπορούσε να συνεκπαιδεύσει και να πιστοποιήσει τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά.

Για την υλοποίηση αυτών των χρήσιμων υπηρεσιών πρόληψης και προστασίας των επιχειρήσεων και δημοτών του Πειραιά, το ΕΒΕΠ προτείνει στον Δήμο Πειραιά να απευθυνθεί στην ΥΠΑ για περαιτέρω ενέργειες, καθώς και για την δρομολόγηση υπογραφής ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας, μεταξύ Δήμου Πειραιά, ΥΠΑ και ΕΒΕΠ. Το ΕΒΕΠ διαθέτει προσομοιωτή και εξοπλισμό εκπαίδευσης, τον οποίο έχει ήδη επιθεωρήσει ο Διοικητής και οι εκπαιδευτές της ΥΠΑ.