Επέκταση του δικτύου dry port του ΟΛΘ στα Βαλκάνια

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την επέκταση του δικτύου των “χερσαίων λιμένων” του σε δυο γειτονικές χώρες εξετάζει ο ΟΛΘ, όπως ανέφερε ο εκτελεστικός πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος, Αθανάσιος Λιάγκος σε πρόσφατο συνέδριο.

Ο κ. Λιάγκος σημείωσε ότι, πέραν των δυο ήδη υφιστάμενων dry port στη Σόφια της Βουλγαρίας και στη Νις της Σερβίας, ο ΟΛΘ εξετάζει την προοπτική συνεργασίας με τις δυο επόμενες χώρες, τη Ρουμανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Στο ίδιο συνέδριο, τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης συνεργειών συνδυασμένων μεταφορών και ότι ασκούνται πιέσεις στην Πολιτεία για τη βελτίωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης του ΟΛΘ με το κεντρικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι επενδύσεις του ΟΛΘ, από τον Μάρτιο του 2018 μέχρι σήμερα, ανέρχονται σε 61,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 17 εκατ. ευρώ στο container terminal για μηχανολογικό εξοπλισμό.

Τέλος, για την κρουαζιέρα υπογράμμισε ότι υπάρχουν ήδη 72 επιβεβαιωμένες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων έναντι 61 το 2022 και 16 το 2021 και μάλιστα το 2023 θα επιχειρήσουν τέσσερις νέες εταιρείες που εξυπηρετούνται με 24 πλοία.