Ρεκόρ παραγγελιών οδηγεί σε πρωτοφανή ανάπτυξη τον στόλο LNG

Ρεκόρ παραγγελιών οδηγεί σε πρωτοφανή ανάπτυξη τον στόλο LNG

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η αλλαγή των ενεργειακών προτύπων που προκαλούνται κυρίως από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το σαμποτάζ στον υποθαλάσσιο αγωγό και η αυξανόμενη ανησυχία για την ενεργειακή ασφάλεια, είναι βασικοί παράγοντες που οδηγούν στην ταχεία ανάπτυξη του στόλου LNG και ωθούν τις τιμές των νέων πλοίων πάνω από 250 εκατομμύρια δολάρια, με πιθανές περαιτέρω αυξήσεις, σύμφωνα με τον Aman Sud, επικεφαλής αναλυτή της Drewry στον τομέα του LNG.

Ο στόλος περιλάμβανε 739 πλοία μέχρι το τέλος του 2022 και, παρά τα νέα ναυπηγεία που εισέρχονται στον κλάδο στην Κίνα, τα slots είναι εξαιρετικά περιορισμένα μέχρι το 2026, με τις συζητήσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη για τις παραδόσεις το 2027 και το 2028.

Η ζήτηση LNG carriers είναι απίθανο να μειωθεί σύντομα. Η δεύτερη φάση του τεράστιου προγράμματος συμβάσεων του Κατάρ επίκειται και θα χρειαστεί πρόσθετη χωρητικότητα για νέα υπό ανάπτυξη έργα.

Περίπου 25 εκατομμύρια τόνοι ετησίως (mtpa) νέας χωρητικότητας ρευστοποίησης αναμένεται να μπουν στην κυκλοφορία φέτος και το επόμενο έτος και περισσότερα από 20 εκατομμύρια τόνοι αναμένεται να  φτάσουν ως την τελική επενδυτική απόφαση (FID) το 2024, σύμφωνα με τον Drewry.

Ιδιαίτερα ταχεία ανάπτυξη αναμένεται στις ΗΠΑ, όπου οι απότομα υψηλότερες εξαγωγές προς την Ευρώπη το 2022 –αύξηση 140%– συνέβαλαν στην αντιστάθμιση της δραματικής μείωσης των ρωσικών εισαγωγών μέσω αγωγών. Μέχρι το 2027, οι ΗΠΑ είναι πιθανό να είναι το νούμερο ένα σε ικανότητα υγροποίησης, ακολουθούμενες από το Κατάρ και την Αυστραλία, προέβλεψε ο Aman.

Τα ημερήσια επιτόκια, τόσο στον τομέα spot όσο και στους βραχυπρόθεσμους τομείς, μειώθηκαν απότομα τις τελευταίες εβδομάδες, εν μέρει λόγω του σχετικά ήπιου χειμώνα στην Ευρώπη και των υψηλών αποθεμάτων, που φτάνει το 84% πληρότητα στο τέλος του 2022. Η ασιατική ζήτηση ήταν επίσης σχετικά ασθενής.

Ωστόσο μια χαλάρωση των περιορισμών Covid στην Κίνα μια μεταβολή προς πιο χειμωνιάτικο καιρό στην Ευρώπη θα μπορούσαν εύκολα να αλλάξουν το σκηνικό. Παρά τις πιο ήπιες βραχυπρόθεσμες συμφωνίες, τα μακροπρόθεσμα επιτόκια παραμένουν ισχυρά, σημείωσε ο Aman.

Ο αντίκτυπος του δείκτη έντασης άνθρακα (CII) του ΙΜΟ θα σημαίνει ότι τα περισσότερα LNG carriers με αεροτουρμπίνες – περίπου 240 πλοία – θα εμπίπτουν στις κατηγορίες D και E έως το τέλος αυτής της δεκαετίας, αν όχι νωρίτερα. Αυτό σημαίνει ότι θα απαιτήσουν σημαντικές τροποποιήσεις ή μετατροπές για να συνεχίσουν να κυκλοφορούν στη δεκαετία του 2030.

 

Εν τω μεταξύ, η εξόρμηση της Ευρώπης για εισαγωγές LNG δια θαλάσσης τονώνει τη ζήτηση για πλωτές μονάδες αποθήκευσης και επαναεριοποίησης. Πέντε νέοι τερματικοί σταθμοί έχουν τεθεί σε λειτουργία από την αρχή του ρωσικού πολέμου και άλλοι οκτώ βρίσκονται υπό κατασκευή. Το ενδιαφέρον εστιάζεται τόσο στις μετατροπές όσο και στις νέες κατασκευές, σύμφωνα με τον Aman.