Η Maersk δωρίζει περισσότερα από 100 container στα θύματα του σεισμού στην Τουρκία

Η Maersk δωρίζει περισσότερα από 100 container στα θύματα του σεισμού στην Τουρκία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η δανική μεγάλη εταιρεία ναυτιλίας εμπορευματοκιβωτίων Maersk δωρίζει περίπου 1.000 container στην Τουρκία για να βοηθήσει όσους επλήγησαν από τον τεράστιο σεισμό, που έπληξε τη Συρία και την Τουρκία στις 6 Φεβρουαρίου.

Η εταιρεία είπε ότι η κίνηση αυτή γίνεται σε συνεννόηση με την Κρατική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD) της Τουρκίας.

Η Maersk σημείωσε ότι τα κοντέινερ μετατρέπονται ήδη σε σπίτια και ότι η εταιρεία σχεδιάζει να δώσει περισσότερα τις επόμενες εβδομάδες.

Container house

«Ψάχνουμε να μετατρέψουμε περίπου 1.000 σε επιπλωμένα σπίτια, ενώ άλλα τα παρέχουμε άμεσα – όλα σύμφωνα με τις ανάγκες στις πληγείσες περιοχές. Επιπλέον, υπάρχουν και άλλες συνεχιζόμενες πρωτοβουλίες όπου επιτρέπουμε τη χρήση των εμπορευματοκιβωτίων μας για αποστολή βοήθειας και ανθρωπιστικών αγαθών», ανέφερε η εταιρεία.

Ο σεισμός που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία αυτή την εβδομάδα έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές, με χιλιάδες ανθρώπους να έχουν πληγεί και εκατοντάδες κτίρια να έχουν υποστεί ζημιές ή να έχουν καταστραφεί. Ως απάντηση σε αυτήν την τραγωδία, άλλες ναυτιλιακές εταιρείες συμβάλλουν επίσης, συμπεριλαμβανομένων των ιαπωνικών ναυτιλιακών μεγάλων NYK και K Line, οι οποίες δωρίζουν πάνω από 13 εκατομμύρια γιεν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που βοηθούν τα θύματα του σεισμού.

Η τελευταία που εντάχθηκε στην πρωτοβουλία είναι η Mitsui O.S.K. Lines που δωρίζει 5 εκατομμύρια γιεν στον Ιαπωνικό Ερυθρό Σταυρό και 38.000 δολάρια ΗΠΑ στην Τουρκική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD) για την παροχή επείγουσας βοήθειας στα θύματα του σεισμού. Επιπλέον, δεδομένου ότι οι ζημιές δεν περιορίζονται στην Τουρκία, αλλά επεκτείνονται και στη βόρεια Συρία, η MOL δήλωσε ότι θα κάνει δωρεά στον Ιαπωνικό Ερυθρό Σταυρό, ώστε να παρέχεται βοήθεια σε ανθρώπους σε όλες τις πληγείσες περιοχές.

Η ισραηλινή ναυτιλιακή εταιρεία ZIM, μέσω του αντιπροσωπευτικού της γραφείου στη Σμύρνη της Τουρκίας, δώρισε και έστειλε κοντέινερ φορτωμένα με ανθρωπιστική βοήθεια και εξοπλισμό, ως πρώτη φάση σε μια προσπάθεια βοήθειας για τα θύματα του σεισμού. Τα κοντέινερ έχουν ήδη φτάσει στις πληγείσες περιοχές και περιέχουν, μεταξύ άλλων βασικών αγαθών, παιδικές τροφές και άλλα τρόφιμα έκτακτης ανάγκης, ανέφερε η εταιρεία.