Ο Πειραιάς στη ρότα του μεγαλύτερου containership του κόσμου

Ο Πειραιάς στη ρότα του μεγαλύτερου containership του κόσμου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η θυγατρική της Cosco Shipping, η OOCL παρέλαβε το «OOCL Spain», το οποίο, με μεταφορική ικανότητα 24.188 TEU, θα είναι, τουλάχιστον για ένα διάστημα, το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, παίρνοντας το στέμμα από την κατηγορία «Alot» των 24.004 TEU της Evergreen.

Ωστόσο, σύντομα και αυτό το πλοίο θα εκθρονιστεί στην κορυφή απο άλλα contanainerships της MSC, η οποία αναμένει την παράδοση μιας σειράς πλοίων 24.346 TEU. Ουσιαστικά, όλα αυτά τα πλοία έχουν το ίδιο σχέδιο, αλλά με τη λεπτομέρεια οι σχεδιαστές κατάφεραν να στριμώξουν μερικά επιπλέον κουτιά, τα περισσότερα από αυτά στο κατάστρωμα. Στην πραγματικότητα, αυτά τα πλοία δεν θα φορτωθούν ποτέ στο μέγιστο.
Το «OOCL Spain» θα ενταχθεί στην υπηρεσία Ασίας-Ευρώπης LL3 της OOCL από τον Μάρτιο. Η εναλλαγή λιμένων της είναι: Σαγκάη / Xiamen / Nansha / Χονγκ Κονγκ / Yantian / Cai Mep / Σιγκαπούρη / Πειραιάς / Αμβούργο / Ρότερνταμ / Zeebrugge / Βαλένθια / Πειραιάς / Άμπου Ντάμπι / Σιγκαπούρη / Σαγκάη σε ένα ταξίδι μετ’ επιστροφής 84 ημερών.