Η Αλβανία κατέσχεσε δεξαμενόπλοιο ύποπτο για μεταφορά Ρωσικού πετρελαίου

Η Αλβανία κατέσχεσε δεξαμενόπλοιο ύποπτο για μεταφορά Ρωσικού πετρελαίου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η Αλβανία κατέσχεσε ένα tanker που μετέφερε 22.500 τόνους πετρελαίου, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι προερχόταν από τη Ρωσία και συνέλαβε το πλήρωμα για παραβίαση του εμπάργκο της Δύσης, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η αλβανική αστυνομία.

Το δεξαμενόπλοιο πετρελαιοειδών και χημικών με νηολόγιο στη Λιβερία κατασχέθηκε στην παραλιακή πόλη του Δυρραχίου.

«Από τα πρώτα βήματα της έρευνας υπάρχει η υποψία ότι αυτό το φορτίο πετρελαίου προέρχεται από χώρες υπό εμπάργκο πετρελαίου, ειδικά από τη Ρωσία», ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωση.

«Το δεξαμενόπλοιο αναχώρησε από το Αζερμπαϊτζάν και φέρεται να φορτώθηκε με πετρέλαιο στο λιμάνι της Καλαμάτας της Ελλάδας, από άλλο δεξαμενόπλοιο με ποσότητα 22.500 τόνων ντίζελ».

Η Αλβανία ήταν μια από τις πρώτες χώρες που επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία πριν από ένα χρόνο, όταν η Μόσχα εξαπέλυσε επιθέσεις στην Ουκρανία.

Η αλβανική αστυνομία είπε ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης με την κωδική ονομασία Embargo συνέλαβε και τα 22 μέλη του πληρώματος για περαιτέρω έρευνα.

Στις 10 Φεβρουαρίου, το βορειοανατολικό λιμάνι Tarragona της Ισπανίας αρνήθηκε την είσοδο στο Maersk Magellan με σημαία Σιγκαπούρης, αφού διαπιστώθηκε ότι το φορτίο πετρελαϊκών προϊόντων του είχε προηγουμένως μεταφερθεί από σκάφος με πρώην ρωσική σημαία.