Ιαπωνικά σχέδια υιοθέτησης της μεθανόλης ως εναλλακτικού καυσίμου στα φορτηγά πλοία

Ιαπωνικά σχέδια υιοθέτησης της μεθανόλης ως εναλλακτικού καυσίμου στα φορτηγά πλοία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η ιαπωνική Mitsui E&S Machinery, η οποία διαθέτει εδώ και αρκετά χρόνια άδεια κατασκευής κινητήρων της MAN Energy Solutions, υπέγραψε συμβόλαιο για τον εξοπλισμό ενός νεότευκτου φορτηγού πλοίου χωρητικότητας 65.700 dwt με έναν κινητήρα MAN B&W 6G50ME-LGIM κατανάλωσης καυσίμου μεθανόλης.

Το πλοίο πρόκειται να κατασκευαστεί από την Tsuneishi Shipbuilding Co. Ltd., η οποία στοχεύει να πρωταγωνιστήσει στον τομέα της ναυπήγησης καινοτόμων πλοίων κατανάλωσης εναλλακτικών καυσίμων, ενισχύοντας μέσω της συγκεκριμένης παραγγελίας και τις προσπάθειες υιοθέτησης της μεθανόλης ως εναλλακτικού καυσίμου του κλάδου των φορτηγών πλοίων.

Ως καύσιμο, η μεθανόλη μπορεί να είναι ανθρακικά ουδέτερη όταν παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και βιογονικό CO₂, ενώ τα τελευταία χρόνια η παραγωγή της πράσινης μεθανόλης αυξάνεται σημαντικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, οι ιδιότητες της μεθανόλης σε συνθήκες περιβάλλοντος δεν απαιτούν περίπλοκο σχεδιασμό των δεξαμενών αποθήκευσής της, ενώ, σύμφωνα με τη MAN Energy Solutions, ένας κινητήρας κατανάλωσης μεθανόλης απαιτεί πίεση τροφοδοσίας καυσίμου μόλις 13 bar, με αρκετούς κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού να προσφέρουν ήδη σήμερα τέτοια συστήματα τροφοδοσίας καυσίμου.

Η MAN Energy Solutions ανέπτυξε τον κινητήρα διπλού καυσίμου ME-LGIM με σκοπό να προσφέρει τη δυνατότητα κατανάλωσης είτε καυσίμου μεθανόλης είτε συμβατικού πετρελαίου. Ο ME-LGIM στηρίζεται στην αποδεδειγμένη σειρά κινητήρων ME της εταιρείας, η οποία αριθμεί περίπου 8.500 μονάδες σε λειτουργία και βασίζεται στον κύκλο Diesel, ενώ, όταν λειτουργεί με πράσινη μεθανόλη, ο κινητήρας μπορεί να παράγει μηδενικές καθαρές ανθρακικές εκπομπές.