Η Lidl συνδέει Ασία και Ευρώπη με την Tiger Express service

Η Lidl συνδέει Ασία και Ευρώπη με την Tiger Express service

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά την ίδρυσή της, η Tailwind Shipping Lines εγκαινιάζει μια νέα υπηρεσία τακτικών γραμμών που θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα στη μεταφορά κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων από το Μπαγκλαντές στην Ευρώπη. Θα ονομάζεται Tiger Express service (TEX) από την τίγρη της Βεγγάλης, το εθνικό ζώο του Μπαγκλαντές.

Σύμφωνα με την εταιρία ο χρόνος διέλευσης θα είναι λιγότερος από 20 ημέρες μεταξύ Chittagong και Βαρκελώνης. Για τους ευρωπαίους εμπόρους, αυτό σημαίνει ότι τα αγαθά θα φτάνουν στα ράφια των καταστημάτων τους εγκαίρως ακόμη και σε περιόδους που η αλυσίδα εφοδιασμού θα είναι αρκετά φορτωμένη.

Ως θυγατρική της Lidl International, η Tailwind Shipping Lines προσφέρει μια οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση για τις αεροπορικές μεταφορές εμπορευμάτων Lidl καθώς και για πελάτες από τους τομείς της μόδας και της κλωστοϋφαντουργίας.

«Λόγω των πλοίων που δημιουργούμε, μπορούμε να φτάσουμε στην περιοχή χωρίς ενδιάμεσες στάσεις ή μεταφόρτωση»,δηλώνει ο Wolf Tiedemann, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Lidl Stiftung & Co. KG. «Ειδικά χάρη στην άμεση σύνδεση μεταξύ του Μπαγκλαντές και της Ευρώπης, αυτό θα αντιπροσωπεύει μια τεράστια αύξηση στην αποτελεσματικότητα, την οποία θα χρησιμοποιήσουμε επίσης για να ενισχύσουμε την αξιοπιστία των αλυσίδων εφοδιασμού για τους πελάτες μας». Αυτό το είδος μικρότερης υπηρεσίας ενισχύει επίσης τη μεγαλύτερη εγγύτητα με τους πελάτες και τη δυνατότητα γρήγορης κάλυψης των απαιτήσεών τους.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα θα είναι τα μικρότερα λιμάνια στα οποία θα προσεγγίζει η Tiger Express service της Tailwind. Τόσο στη Βαρκελώνη όσο και στην Ολλανδική λιμενική πόλη Moerdijk, θα είναι δυνατή η φόρτωση των εμπορευμάτων σε φορτηγά σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και η μεταφορά τους απευθείας στους συγκεκριμένους προορισμούς τους.

Ήδη πέρυσι, η ομάδα της Tailwind ξεκίνησε με επιτυχία την διαδρομή Panda Express, η οποία λειτουργεί μεταξύ Κίνας και Ευρώπης. Δρομολογείται σε μια διαδρομή από το Taicang μέσω Ningbo και Shenzhen προς Koper, Βαρκελώνη και Ρότερνταμ.