Πτώση για την Hapag-Lloyd το 2023

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η Hapag-Lloyd κατέγραψε ένα επιτυχημένο 2022, με σημαντική αύξηση των κερδών έως και 18 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν το EBITDA της εταιρείας αυξήθηκε στα 20,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το EBIT αυξήθηκε στα 18,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την προηγούμενη πρόβλεψή της.

Τα έσοδα έφτασαν τα 36,4 δισεκατομμύρια δολάρια κυρίως λόγω της αύξησης του μέσου ναύλου. Ωστόσο, προς το τέλος του έτους ο ναύλος σημείωσε σημαντική πτώση λόγω της μείωσης της λιμενικής συμφόρησης και της μειωμένης ζήτησης. Εκτός από αυτό, ο όγκος μεταφορών της Hapag-Lloyd παρέμεινε σταθερός με το προηγούμενο έτος στα 11,8 εκατομμύρια TEU (σε σύγκριση με 11,9 εκατομμύρια TEU το 2021).

Η Hapag-Lloyd αναμένει σταδιακή εξομάλυνση των κερδών κατά τη διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους 2023, με αναμενόμενο εύρος EBITDA 4,3 έως 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια και εύρος EBIT 2,1 έως 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις πρόσφατα, η Hapag-Lloyd και η Shell υπέγραψαν πολυετή συμφωνία για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στα εξαιρετικά μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της εταιρίας. Ο ανεφοδιασμός 12 πλοίων 23.500+ TEU πρόκειται να πραγματοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2023 στο λιμάνι του Ρότερνταμ.