Μία φθαρμένη μπίντα αιτία σύγκρουσης 2 πλοίων, με ζημιές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων!

Μία φθαρμένη μπίντα αιτία σύγκρουσης 2 πλοίων, με ζημιές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων!

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Το περασμένο έτος πραγματοποιήθηκε σύγκρουση μεταξύ ενός πλοίου-γεωτρύπανου και ενός φορτηγού πλοίου, στην Pascagoula του Mississippi, προκαλώντας ζημιές σχεδόν 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η αιτία της σύγκρουσης διαπιστώθηκε ότι ήταν μία φθαρμένη μπίντα, που αποκολλήθηκε από τη βάση της κατά τη διάρκεια ισχυρών ανέμων, όπως διαπίστωσε τώρα το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB).

Το περιστατικό συνέβη στις 12 Μαρτίου 2022 στο ναυπηγείο ST Engineering Halter Marine and Offshore Shipyard (STEHMO), όπου ήταν προσδεμένο το γεωτρύπανο VALARIS DS-16. Κατά τη διάρκεια της διέλευσης ενός ψυχρού μετώπου, η κινητή μονάδα υπεράκτιας γεώτρησης αποκολλήθηκε από την αποβάθρα και παρασύρθηκε στο κανάλι Bayou Casotte, Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την σύγκρουση του με το φορτηγό πλοίο Akti. Ευτυχώς, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή θαλάσσια ρύπανση.

Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι οι κάβοι πρόσδεσης του VALARIS DS-16 ήταν ασφαλισμένοι από 6 μπίντες στην προβλήτα του ναυπηγείου STEHMO. Κατά τη διάρκεια ισχυρών ανέμων 30-40 κόμβων, μία από αυτές τις μπίντες αποκολλήθηκε από την βάση της, έχοντας σαν αποτέλεσα να ελευθερωθούν 4 πρωραίοι κάβοι πρόσδεσης, ενώ 2 ακόμη κάβοι στην πρύμνη λασκάρισαν και ακούμπησαν στο νερό.

Οι έλεγχοι πάχους Ultrasonic thickness που πραγματοποιήθηκαν μετά το περιστατικό έδειξαν ότι υπήρχε φθαρμένος χάλυβας στο κατώτερο τμήμα αρκετών μπιντών, ενώ ορισμένες από αυτές παρουσίαζαν επίσης σημάδια εξωτερικής διάβρωσης και φθοράς. Ανακαλύφθηκε επίσης ότι όλες οι μπίντες που χρησιμοποιήθηκαν από το VALARIS DS-16 είχαν τροποποιηθεί από τον αρχικό τους σχεδιασμό του 1997, με κάθετα στοιχεία που προστέθηκαν σε κάθε μία από αυτές για να μπορούν να προσδεθούν-ασφαλιστούν πάνω σε αυτές περισσότεροι κάβοι.

Το NTSB κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πιθανή αιτία της αποκόλλησης και της σύγκρουσης ήταν η αστοχία μίας από τις μπίντες πρόσδεσης του ναυπηγείου, η οποία είχε τροποποιηθεί ώστε να αυξηθεί το ύψος της για να μπορούν να προσδεθούν-ασφαλιστούν περισσότεροι κάβοι, κατά τη διάρκεια ενός ψυχρού μετώπου με ισχυρούς ανέμους.

Μετά το περιστατικό, το ναυπηγείο STEHMO αντικατέστησε 10 από τις 14 μπίντες στην προβλήτα, ενώ σχεδιάζει να αντικαταστήσει μία ακόμη μέχρι το τέλος Μαρτίου 2023. Οι υπεύθυνοι του ναυπηγείου έχουν επίσης αρχίσει να αξιολογούν το ασφαλές φορτίο λειτουργίας των νέων μπιντών και προγραμματίζουν ελέγχους έλξης με τη χρήση ρυμουλκού.

Το περιστατικό αυτό χρησιμεύει ως υπενθύμιση της σημασίας της τακτικής συντήρησης και επιθεώρησης του εξοπλισμού για να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία και η πρόληψη δαπανηρών ατυχημάτων.

«Ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης αύξησης του μεγέθους των πλοίων και της επιφάνειας των εξάλων, οι μπίντες που ήταν προηγουμένως επαρκείς ενδέχεται να μην έχουν πλέον επαρκή χωρητικότητα για την πρόσδεση μεγαλύτερων πλοίων», αναφέρεται στην έκθεση.

«Επί του παρόντος δεν υπάρχουν κανονιστικές απαιτήσεις της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ ή της Διοίκησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία για την επιθεώρηση των εγκαταστάσεων και την επαλήθευση της αντοχής των μπιντών στις παράκτιες εγκαταστάσεις. Οι μπίντες και ο σχετικός εξοπλισμός πρόσδεσης στις προβλήτες είναι ζωτικής σημασίας εξοπλισμός που πρέπει να είναι ικανός να αντέχει τις τεράστιες δυνάμεις που ασκούν πάνω τους τα μεγάλα πλοία. Λόγω της έκθεσής τους στο θαλασσινό νερό, οι μπίντες και ο συναφής εξοπλισμός πρόσδεσης στην προβλήτα διατρέχουν υψηλό κίνδυνο διάβρωσης, η οποία μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής τους. Η ακτοφυλακή συνέστησε στους ιδιοκτήτες και τους φορείς εκμετάλλευσης των εγκαταστάσεων να αναπτύξουν ένα πρόγραμμα επιθεώρησης ρουτίνας».