Ρεκόρ για τον KSOE με ναυπηγικά συμβόλαια αξίας 207 εκ. δολαρίων

Ρεκόρ για τον KSOE με ναυπηγικά συμβόλαια αξίας 207 εκ. δολαρίων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ναυπηγικό συμβόλαιο αξίας 207 εκατ. δολαρίων υπέγραψε ο όμιλος ναυπηγείων Korea Shipbuilding & Offshore Engineering, με σκοπό την κατασκευή δεξαμενόπλοιων μεταφοράς αερίου για λογαριασμό εταιρείας της Μέσης Ανατολής.

Για την ακρίβεια, μέχρι την ολοκλήρωση του 2026 πρόκειται να γίνει παράδοση δύο πολύ μεγάλων δεξαμενόπλοιων από τον KSOE στην εταιρεία Arab Maritime Petroleum Transport Co.

Στις 20/03 εκπρόσωπος του ομίλου ναυπηγείων KSOE, δήλωσε στην Aju Daily πως εντός του έτους, η εταιρεία έλαβε 43 παραγγελίες αξίας 6,51 δις δολαρίων, στις οποίες περιλαμβάνονται και τα δύο νεότευκτα της Arab Maritime.

Η AMPTC, εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στις μεταφορές και τους σιδηρόδρομους, ιδρύθηκε το 1972 από μέλη του Οργανισμού Αραβικών Χωρών Εξαγωγής Πετρελαίου (OAPEC).

Ο KSOE, σύμφωνα με τον ίδιο, το 2022 ανέλαβε παραγγελίες για 193 πλοία αξίας 23 δις δολαρίων, καταφέρνοντας έτσι να καλύψει το στόχο του, κατά 132,4%, για το ύψος των ναυπηγικών συμβολαίων που είχε ορίσει στα 17,4 δις δολάρια.

Αυτό αποτελεί ακόμα ένα στοιχείο για την άνοδο που έχουν σημειώσει τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία, τα οποία μάλιστα το Φεβρουάριο ανακατέλαβαν την πρώτη θέση παγκοσμίως από την Κίνα σε όρους παραγγελιών νεότευκτων.