Δυναμική ανάπτυξη για το Λιμάνι του Πειραιά

Δυναμική ανάπτυξη για το Λιμάνι του Πειραιά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στις υποδομές που έχουν ήδη αναπτύξει αλλά και στα επόμενα βήματα που σχεδιάζουν δύο από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας αφιερώθηκε το πάνελ με θέμα “Λιμάνια – Εμπορευματικές συνδυασμένες μεταφορές – Logistics” που συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Αντώνης Αλαφογιώργος στο πλαίσιο του συνεδρίου “Μεταφορές Υποδομές” με ομιλητές τον κ. Νεκτάριο Δεμενόπουλο, Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων, Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων της ΟΛΠ ΑΕ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, κ. Παναγιώτη Τσώνη.

Στην σταθερά ανοδική πορεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων, Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων της ΟΛΠ ΑΕ, κ. Νεκτάριος Δεμενόπουλος μιλώντας σε πάνελ  με θέμα “Λιμάνια – Εμπορευματικές συνδυασμένες μεταφορές – Logistics” που συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Αντώνης Αλαφογιώργος. Όπως είπε, το 2022 σημειώθηκε ρεκόρ εσόδων 200 εκατ. ευρώ ενώ η καθαρή κερδοφορία ξεπέρασε τα 50 εκατ. ευρώ. “Αυτά τα αποτελέσματα έχουν σημαντικές επιπτώσεις και στα δημόσια οικονομικά” σημείωσε τονίζοντας πως η επίπτωση του ΟΛΠ στο ΑΕΠ έφθασε στο 0,76% το 2021 ενώ αναμένεται να σημειώσει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα για το 2022.

Μιλώντας για τη συνεισφορά του ΟΛΠ στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά τόνισε ότι πέρα από την ανάπτυξη του ΣΕΜΠΟ που ενισχύει θέσεις εργασίας το master plan περιλαμβάνει 100 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη των υποδομών της κρουαζιέρας, της ναυπηγοεπισκευής και του car terminal.  “Στόχος μας είναι ο Πειραιάς να είναι homeport. Οι επιβάτες θα μένουν στα γύρω ξενοδοχεία, θα ξοδεύουν περισσότερο στον Πειραιά” σημείωσε. Μιλώντας ειδικά για το κομμάτι της κρουαζιέρας σημείωσε ότι το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου ενώ τόνισε ότι ο ΟΛΠ σχεδιάζει την επέκταση κατά 2 ακόμα θέσεων για την υποδοχή κρουαζιερόπλοιων νέου τύπου που μπορούν να φιλοξενούν έως 5.000 επιβάτες και 1.500 άτομα προσωπικό. Παράλληλα, τόνισε ότι προωθούνται έργα 55 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών της ναυπηγοεπισκευής.