Μ. Τραυλού: «Η ναυτιλία, ακλόνητη σταθερά στις αλλεπάλληλες κρίσεις των τελευταίων ετών»

Μ. Τραυλού: «Η ναυτιλία, ακλόνητη σταθερά στις αλλεπάλληλες κρίσεις των τελευταίων ετών»

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στις νέες συνθήκες που αναδύονται για την ελληνική και την παγκόσμια ναυτιλία αναφέρθηκε κατά το χαιρετισμό της στις εργασίες του 7ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου της Ναυτεμπορικής η πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Μελίνα Τραυλού.

Μιλώντας από τον Πειραιά το «κέντρο της παγκόσμιας ναυτιλίας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η κ. Τραυλού αναφέρθηκε στον σημαίνοντα ρόλο της ναυτιλίας εν μέσω σημαντικών προκλήσεων και ριζικών αλλαγών.
«Ζούμε σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο

Παράλληλα η κ. Τραυλού εκπροσωπώντας το θεσμικό όργανο του ελληνικού εφοπλισμού υπογράμμισε ότι «στις αλλεπάλληλες κρίσεις των τελευταίων ετών η ναυτιλία αναδείχθηκε η ακλόνητη σταθερά στην ομαλή λειτουργία της παγκόσμιας οικονομίας και του εμπορίου, πιστή στις αξίες του υγιούς ανταγωνισμού προσφέροντας βιώσιμες λύσεις χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Λειτουργήσαμε και λειτουργούμε ως φάρος σταθερότητας. Η δράση μας διαχρονικά είναι προς όφελος της παγκόσμιας κοινότητας».

Η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα εκπροσωπώντας την πρώτη παγκόσμια δύναμη στον κλάδο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή προκειμένου να αναδειχθούν οι προκλήσεις και οι στρεβλώσεις του κλάδου. «Η ΕΕΕ ως αξιόπιστος παγκοσμίου κύρους συνομιλητής σε όλα τα fora εργάζεται ώστε να αναδεικνύει προς κάθε κατεύθυνση τη στρατηγική διάσταση των υπηρεσιών που προσφέρει η ναυτιλία μας. Είναι αποστολή μας να αναδεικνύουμε τα γεγονότα και να μην βρισκόμαστε μπροστά σε στρεβλώσεις και κατασκευασμένα διλήμματα. Η ναυτιλία των Ελλήνων έχει ως αυτοσκοπό να βρίσκει λύσεις, να ηγείται των εξελίξεων, να ενώνει τον κόσμο επικεντρωμένη στο μέλλον και στο συλλογικό καλό. Επικεντρωμένη στον σεβασμό στον άνθρωπο, στο περιβάλλον, την κοινωνία των εθνών.

περιβάλλον, σε μια νέα συνθήκη με γεωπολιτικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις. Σε μια εποχή περιβαλλοντικής επανάστασης όπου η τεχνητή νοημοσύνη και οι μηχανές, εάν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά, θα εναντιωθούν απέναντι στον δημιουργό του, τον άνθρωπο», ανέφερε η κ. Τραυλού.

Και συμπλήρωσε «ο τρόπος με τον οποίο επιχειρούμε, δημιουργούμε και αλληλοεπιδρούμε αλλάζει ριζικά. Σε τέτοιες συνθήκες μεγάλων αλλαγών αναδύονται ανάλογα μεγάλα διλήμματα.