Φιλικά προς το περιβάλλον ναυτιλιακά βιοκαύσιμα στο Capesize Bulker στο Χονγκ Κονγκ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η Kawasaki Kisen Kaisha, Ltd. (“K” LINE) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η εταιρεία Peninsula προμήθευσε με  θαλάσσια βιοκαύσιμα φιλικά προς το περιβάλλον, τον κορυφαίο παγκόσμιο ανεξάρτητο προμηθευτή θαλάσσιας ενέργειας, στο Capesize bulker “CAPE AMAL” με ναυλωτή BHP, μια παγκοσμίου φήμης εταιρεία πόρων και ένας μακροπρόθεσμος συνεργάτης με κοινούς στόχους για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα από τη ναυτιλία. Το θαλάσσιο βιοκαύσιμο παραδόθηκε στο σκάφος στο Χονγκ Κονγκ στις 11 Αυγούστου 2023. Το σκάφος άρχισε να χρησιμοποιεί το βιοκαύσιμο από τις 29 Αυγούστου 2023.

Το θαλάσσιο βιοκαύσιμο έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα φιλικό προς το περιβάλλον εναλλακτικό καύσιμο και το συστατικό FAME (Μεθυλεστέρας λιπαρών οξέων) του θαλάσσιου βιοκαυσίμου θα είναι σε θέση να μειώσει το CO2 κατά περίπου 84% σε κατάσταση ετοιμότητας (από την παραγωγή καυσίμου στην κατανάλωση ) διαδικασία χωρίς αλλαγή των τρεχουσών προδιαγραφών του κινητήρα. Αυτό το θαλάσσιο βιοκαύσιμο περιλαμβάνει το 24% του FAME αναμεμειγμένο με μαζούτ με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο (VLSFO) και χρησιμοποιεί ανανεώσιμους οργανικούς πόρους όπως η βιομάζα που δεν χρησιμοποιούνται ως τρόφιμα και καλλιέργειες ζωοτροφών.

Στο “K” LINE Environmental Vision 2050 -Blue Seas for the Future*¹,  η Κ Line έχει θέσει τον ενδιάμεσο στόχο του 2030 για βελτίωση της απόδοσης των εκπομπών CO2 κατά 50% σε σχέση με το 2008, ξεπερνώντας τον στόχο βελτίωσης του ΙΜΟ για 40%. Επιπλέον, τέθηκε νέος στόχος για το 2050 που προσδιορίζεται ως «Η πρόκληση για την επίτευξη καθαρών – μηδενικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου». Η K Line έχει εκπονήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο δράσης, που περιλαμβάνει την εισαγωγή νέων καυσίμων, τα οποία έχουν χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο και αντιμετωπίζουν την πρόκληση της επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί.