Η MSC ακονίζει μαχαίρια για το πλειοψηφικό πακέτο του Λιμένα Αμβούργου. Ενδιαφέρον και από Kuehne Holding

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η ελβετική MSC, η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, ανακοίνωσε δημοσίως το ενδιαφέρον της για να αγοράσει σχεδόν το ήμισυ του κύριου φορέα εκμετάλλευσης του λιμανιού του Αμβούργου σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να αξίζει σχεδόν 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ (1,4 δισεκατομμύρια δολάρια), θέτοντας το έδαφος για έναν πιθανό “πόλεμο” προσφορών, μεταξύ και άλλων επίδοξων “μνηστήρων”.

Οι μετοχές της HHLA (HHFGn.DE), που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο λιμάνι της Γερμανία, εκτινάχθηκαν 49% σε υψηλό 19 μηνών, καθώς λίγο μετά την ανακοίνωση της Τετάρτης, ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος στον τομέα των logistics, Klaus-Michael Kuehne δήλωσε ότι εξέταζε μια αντιπροσφορά.

“Εξετάζουμε την υποβολή δημόσιας προσφοράς εξαγοράς, αλλά θα προτιμούσαμε μια συμφωνία με την πόλη του Αμβούργου για ιδιωτικοποίηση – είτε προς την κατεύθυνση της Kuehne Holding, είτε προς την κατεύθυνση της Hapag-Lloyd (HLAG.DE)” στο στην οποία κατέχει το 30% των μετοχών, είπε ο Kuehne στο Reuters.

Στο πλαίσιο μιας συμφωνίας μεταξύ της MSC και της πόλης του Αμβούργου, η MSC θα κάνει μια προσφορά μετρητών 16,75 ευρώ (17,99 $) ανά μετοχή για την απόκτηση όλων των εισηγμένων μετοχών κατηγορίας Α στην HHLA.