Παγκόσμιος διαγωνισμός για smart containers από την Loginno με κάλεσμα για Εθνικές Συμμετοχές

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Οι διαγωνισμοί “The Contopia Factor” του 2019 και 2021 της ισραηλινής εταιρείας Loginno έχουν σχεδιαστεί για να επιδεικνύουν και να προωθούν την αξία των e- εμπορευματοκιβωτίων στο οικοσύστημα logistics. Οι δύο πρώτοι διαγωνισμοί απευθύνονταν σε ναυτιλιακές εταιρείες, όπου οι νικητές γνώρισαν την τεχνολογία έξυπνων εμπορευματοκιβωτίων της Loginno και επωφελήθηκαν από τα πλεονεκτήματα της μετατροπής ενός ολόκληρου στόλου εμπορευματοκιβωτίων σε e-εμπορευματοκιβώτια.

Ωστόσο, ο στόχος τώρα είναι υψηλότερος με την Loginno να αναβαθμίζει τον διαγωνισμό CONTOPIA σε ένα διεθνές game στο οποίο θα συμμετέχουν εθνικοί φορείς σε κυβερνητικό μάλιστα επίπεδο, που έχουν υιοθετήσει τα έξυπνα κοντέινερ ως στρατηγική επιλογή.

Όπως μάλιστα εξηγεί ο Amit Aflalo, συνιδρυτής της Loginno: “Μέχρι στιγμής, υπήρξαν μερικές εκπληκτικές πρωτοβουλίες της Contopia, όλες από ναυτιλιακές εταιρείες, μεγάλες και μικρές. Είτε οδηγήθηκαν από στρατηγικές ανάγκες, λειτουργικές ανάγκες ή επιχειρηματική ευκαιρία – όλες οι πρωτοβουλίες έγιναν από το συνηθισμένο στέλεχος του κορυφαίου 100 της Alphaliner. Σε μια κατάσταση όπου μόνο ένας κρίκος στην αλυσίδα εφοδιαστικής είναι ο μοναδικός φορέας του βάρους της δημιουργίας αυτής της νέας ψηφιακής οικονομίας έξυπνων εμπορευματοκιβωτίων, πιστεύουμε ότι είναι καιρός να δούμε τα πράγματα σε κορυφαίο επίπεδο. Σας καλώ λοιπόν ως κυβερνήσεις -απευθύνοντας κάλεσμα σε όλο τον κόσμο- να κατεβάσετε και σχεδιάσετε την έξυπνη υποδομή εμπορευματοκιβωτίων με τον ίδιο τρόπο που θα σχεδιάζατε οποιαδήποτε νέα υποδομή: με έργα B.O.T., πρωτοβουλίες σε ολόκληρη τη βιομηχανία και ισχυρή κυβερνητική υποστήριξη».

Η εταιρεία είχε την ιδέα να εμπλέξει τις κυβερνήσεις διεθνώς σε αυτό το πλάνο αναβάθμισης των e-containers, κατόπιν αφού την προσέγγισε ο επικεφαλής του συνδικάτου σε μια μεσαίου μεγέθους χώρα της Ασίας. Λέει ο Shachar Tal, συνιδρυτής της Loginno: “Οι BCO (ιδιοκτήτες φορτίου) ήταν απελπισμένοι για το επίπεδο visibility που παρείχε μια έξυπνη υποδομή εμπορευματοκιβωτίων, ενώ οι τοπικές ναυτιλιακές εταιρείες δεν ήταν πρόθυμες να επωμιστούν το κόστος αυτής της υποδομής. Έτσι σκεφτήκαμε: ” Εδώ είναι μια ευκαιρία να αναδιαμορφώσετε τους όρους  που δουλεύει η εφοδιαστική αλυσίδα και να σχεδιάσετε έναν χάρτη για την Contopia, όπου όλοι ωφελούνται, αλλά και συνεισφέρουν». ”

Ο διαγωνισμός

Μια ομάδα ειδικών κριτών θα επιλέξει τις φετινές νικήτριες χώρες του διαγωνισμού. Για να κερδίσουν, οι υποψήφιες χώρες πρέπει να επιδείξουν ένα ισχυρό, ικανό και πρόθυμο τοπικό οικοσύστημα εφοδιαστικής, περιπτώσεις χρήσης ή έργα που μπορούν να ωφεληθούν πολύ από τα έξυπνα εμπορευματοκιβώτια και μια κυβέρνηση που είναι πρόθυμη να καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την προώθηση των έξυπνων εμπορευματοκιβωτίων. Οι αιτήσεις είναι πλέον ανοιχτές μέχρι το τέλος του 2023.

Η Loginno

Η Loginno δημιουργεί την παγκόσμια υποδομή Internet-of-Shipping-Containers, που ονομάζεται “Contopia” (Container Utopia) συνεργαζόμενη με ναυτιλιακές εταιρείες για τη μετατροπή ολόκληρου του στόλου εμπορευματοκιβωτίων τους σε στόλο με δυνατότητα IoT, ο οποίος αξιοποιεί δεδομένα φορτίου και ταξιδιού. Η πρόσβαση στις πληροφορίες παρέχεται μέσω μιας υπηρεσίας που βασίζεται σε cloud προς όλους τους εμπλεκόμενους: μεταφορείς, ιδιοκτήτες φορτίου, διαμεταφορείς, ασφαλιστές, τελωνεία και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη.