Ενεργοποιείται η πλατφόρμα myNaftiliaLive.gov.gr για την εξυπηρέτηση των Ναυτικών

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Συνάντηση για την ενδυνάμωση του ψηφιακού μετασχηματισμού στη ναυτιλία είχαν οι πολιτικές ηγεσίες των υπ. Ναυτιλίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προκρίνοντας την πλατφόρμα myNaftiliaLive.gov.gr.

Αναλυτικότερα, η συνάντηση αφορούσε στον προγραμματισμό έργων, μεγάλης και μικρής κλίμακας, που θα τονώσουν την ψηφιοποίηση των διαδικασιών της ναυτιλίας, μια επιλογή στρατηγικής σημασίας, τόσο λόγω του ρόλου που διαδραματίζει ο συγκεκριμένος τομέας στην ανάπτυξη της χώρας, όσο και λόγω των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν.

Η συνεργασία των δύο υπουργείων επισφραγίστηκε με την ανακοίνωση της πρώτης νέας ψηφιακής υπηρεσίας για ναυτικούς. Μέσω του myNaftiliaLive.gov.gr, οι ναυτικοί έχουν πλέον τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ηλεκτρονικά ραντεβού σε υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στόχος της νέας αυτής ψηφιακής υπηρεσίας είναι η ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των ναυτικών, η αποσυμφόρηση των υπηρεσιών και η αμφίδρομη εξοικονόμηση πόρων και χρόνου για τους συναλλασσόμενους και τους υπαλλήλους.

Η πλατφόρμα σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στα πρότυπα των αντίστοιχων υπηρεσιών myDeskLive, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του myNAFTILIAlive είναι για:

  • Χορήγηση Ναυτικού Φυλλαδίου (αρχική ή αντιγράφου)
  • Επαναπογραφή ναυτικού ή άλλη σχετική με την απογραφή ναυτικών υπηρεσία
  • Επικύρωση θαλάσσιας υπηρεσίας σε πλοία με ελληνική σημαία
  • Καταχώριση θαλάσσιας υπηρεσίας σε πλοία με ξένη σημαία, συμβεβλημένα με το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (Ν.Α.Τ.).

Οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet, είτε μέσω του gov.gr, επιλέγοντας στην κατηγορία «Πολίτης και Καθημερινότητα» την «Εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση πολιτών» και ακολούθως το «Ηλεκτρονικό αίτημα ραντεβού σε υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής», είτε απευθείας στο https://mynaftilia.live.gov.gr.