Δύο ημέρες θα διαρκέσει στην Κίνα, το διεθνές φόρουμ ‘One belt one road’ που ως πρωτοβουλία ξεκίνησε ήδη εδώ και 10 χρόνια, με πρωτεργάτη τον Κινέζο Πρόεδρο, Σι Τζινπινγκ. Στο φόρουμ θα συμμετάσχουν αντιπροσωπείες από 130 χώρες, που έχουν ή ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εμπορικές σχέσεις με την Κίνα.
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να βελτιώσει τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Ασίας, της Ευρώπης, της Αφρικής και να χρηματοδοτήσει την κατασκευή λιμανιών, σιδηροδρομικών συνδέσεων, αεροδρομίων και βιομηχανικών πάρκων. Αυτές οι υποδομές αναμένεται να επιτρέψουν στην Κίνα να έχει πρόσβαση σε περισσότερες αγορές και να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις της.
Στο φετινό φόρουμ, αναμένεται να πάρει μέρος και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλ. Πούτιν, καθώς η χώρα του ένα βασικό μέλος της πρωτοβουλίας one belt one road. Μάλιστα σε συνέντευξή του που παραχώρησε στην κινεζική τηλεόραση ο Πούτιν εκτίμησε ότι οι νέοι δρόμοι του μεταξιού είναι ένα «αμοιβαία επωφελές» σχέδιο για την Κίνα και τη χώρα του.