Αλλαγές στην αγορά marine insurance: Η Howden Ελλάδας εξαγόρασε την Triton Marine

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η Howden Ελλάδας, από τους μεγαλύτερους Μεσίτες Ασφαλειών στην Ελλάδα, με την πλήρη υποστήριξη του Παγκόσμιου Ομίλου Howden, ο οποίος ξεπερνά τα $30 δις. υπό διαχείριση ασφάλιστρα, με δραστηριότητα σε πάνω από 50 χώρες και 15.000 εργαζόμενους διεθνώς, υπέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα, τη στρατηγική συμφωνία εξαγοράς της Triton Marine S.A., η οποία εντάσσεται πλέον στο δυναμικό της Howden και αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή της στρατηγικής που έχει χαράξει η εταιρία για τον ναυτιλιακό κλάδο και όχι μόνο, αφού αποτελεί την 10η κατά σειρά εξαγορά που πραγματοποιεί η Howden Ελλάδας.

Η Howden διαθέτει μακροχρόνια και μεγάλη τεχνογνωσία στην ναυτιλιακή βιομηχανία σε παγκόσμιο επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παγκόσμιος Όμιλος της Howden διαθέτει πάνω από 300 στελέχη Marine Specialists, 40 Marine Claims Brokers και πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας που την κατατάσσουν σε παγκόσμιο επίπεδο στις πρώτες θέσεις στο Marine. H Howden Ελλάδας μέσω αυτής της εξαγοράς επιτυγχάνει την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της και την καθιέρωσή της στους κλάδους του Marine Hull και P&I, ενισχύοντας την στρατηγική της θέση στην αγορά της ναυτιλίας.

Με την ευκαιρία υπογραφής της συμφωνίας ο Νίκος Γκιουζελάκης, CEO της Triton Marine S.A.  είπε: “Η ένταξή μας στην Howden Ελλάδας και οι ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης των εργασιών μας, στο πλαίσιο του διεθνούς Ομίλου Howden Broking Group, αποτελούν ένα ουσιαστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, για όλη την ομάδα της Triton Marine S.A. . Είμαι βέβαιος πως η συμφωνία αυτή θα μεγιστοποιήσει το αποτέλεσμα σε επίπεδο νέων εργασιών και θα αποφέρει μεγαλύτερα οφέλη από πλευράς καινοτόμων προϊόντων, υπηρεσιών και εξυπηρέτησης στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις που μας εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια”.

Από την πλευρά του ο  Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, CEO Howden Greece & Cyprus, ανέφερε: “Η απόφαση της Howden να προχωρήσει στην εξαγορά της Triton Marine S.A.  αντανακλά την ισχυρή δέσμευσή μας να αναπτυσσόμαστε με σταθερότητα και επαγγελματισμό, επενδύοντας στην αριστεία, στην καινοτομία και σε ταλαντούχα στελέχη που προσφέρουν υπηρεσίες ανώτερης ποιότητας στους πελάτες μας. Σήμερα, με την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας και με την τεχνογνωσία του Νίκου Γκιουζελάκη και της έμπειρης ομάδας του, ξεκινάει και επισήμως μία νέα επιχειρηματική δραστηριότητα. Η πλατφόρμα μας θα ενισχύσει τον νευραλγικό κλάδο του Marine Insurance στην χώρα μας, τον οποίο θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε μέσω της κεντρικής στρατηγικής ανάπτυξης που εφαρμόζουμε στην Ελλάδα και στην Κύπρο και θα διαδραματίσει έναν κεντρικό ρόλο στη διεύρυνση των υπηρεσιών μας στον τομέα της ναυτιλίας καθιστώντας την Howden Hellas κυρίαρχο παίκτη στην ναυτιλιακή βιομηχανία”.