Το Celestyal Journey στον στόλο της Celestyal Cruises με σταθερή επένδυση στην ελληνική κρουαζιέρα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 4 λεπτά

Η Celestyal πρόσθεσε το Celestyal Journey στο στόλο της, φιλοξενώντας δύο μεγάλες εκδηλώσεις επί του πλοίου στις 14 και 15 Οκτωβρίου στους λιμένες του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα. Το Celestyal Journey αποτελεί ορόσημο για τη Celestyal, ενσαρκώνοντας τη δέσμευση της εταιρείας να προσφέρει στους επιβάτες της ξεχωριστές εμπειρίες μέσω των οποίων εμβαθύνουν στον πολιτισμό απολαμβάνοντας τις ανέσεις του πλοίου, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει σημαντικές επενδύσεις στην πατρίδα μας, καθώς 16 εκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά 26 που επενδύθηκαν, αξιοποιήθηκαν στην Ελλάδα για την εκτέλεση των εργασιών αναβάθμισης.

Και στις δύο εκδηλώσεις παρευρέθηκαν αξιωματούχοι είτε με φυσική παρουσία είτε μεταφέροντας το χαιρετισμό τους, όπως οι: κ. Χρήστος Στυλιανίδης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο Δήμο Πειραιά και Θανάσης Καρλής, Αναπληρωτής Διευθυντής Marketing του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά. Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη: ο κος Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας & Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η κα Χριστίνα Γούλα, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο κος Σωκράτης Δημητριάδης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Αθανάσιος Λιάγκος Εκτελεστικός Πρόεδρος και ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και ο Πλοίαρχος Λ.Σ. Γρηγόριος Τσαγκαράκης, Λιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων, έγινε εμφανές ότι η ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας στην Ελλάδα πρόκειται να συνεχιστεί στο μέλλον, προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες και οφέλη στην εθνική και τοπική οικονομία. Η Celestyal διαδραματίζει ζωτικό ρόλο, υποστηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ευημερία των κοινοτήτων που συνδέονται με τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα με συνολική ετήσια συνεισφορά ύψους 136 εκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική οικονομία.

Τα παραπάνω τόνισαν με τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς οι προσκεκλημένοι. Συγκεκριμένα, ο κ. Χρήστος Στυλιανίδης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέφερε: «Ως Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καλωσορίζω με την σειρά μου την προσθήκη αυτού του υπέροχου πλοίου, το Celestyal Journey, στον κλάδο της κρουαζιέρας, το οποίο ως παράδειγμα καινοτομίας και τεχνολογικής προόδου προωθεί την οικονομική ανάπτυξη, την απασχόληση και τον βιώσιμο τουρισμό.[…]Είμαι βέβαιος ότι το Celestyal Journey θα συμβάλλει στην ενίσχυση του ελληνικού Ναυτιλιακού τομέα, θα εξυπηρετήσει την ναυτιλιακή κοινότητα και θα δώσει την δυνατότητα φιλοξενίας πολλών ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο […]

Θέλω να συγχαρώ το επιτελείο της Celestyal που συμβάλει στην ενίσχυση της γαλάζιας μας οικονομίας, επιμένοντας στην δέσμευση όλων μας για πράσινη ναυτιλία επενδύοντας με τολμηρό τρόπο στην τεχνολογία, την καινοτομία αλλά και την αναβάθμιση εγγενών υποδομών. Ευχές στον καπετάνιο του πλοίου, τον πιο βασικό παράγοντα, καπ. Άγγελο Βασιλάκο.»

Ο κος Θανάσης Καρλής, Αναπληρωτής Διευθυντής Marketing του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά έδωσε συγχαρητήρια στη Celestyal για την ανακαίνιση του πλοίου, εκτιμώντας ότι «το λιμάνι του Πειραιά θα υποδεχτεί φέτος περί τα 750 πλοία, από τα οποία περίπου τα 2/3 εκτελούν home porting, που σημαίνει ότι αυτό βοηθάει στην αύξηση του οικονομικού αποτυπώματος σε όλη την ευρύτερη περιοχή και φυσικά, η Celestyal κατέχει ένα σημαντικό ποσοστό σε αυτό».

Η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, παρουσιάζει μια ξεχωριστή ευκαιρία για την χώρα να ενισχύσει τη θέση της στο διεθνές σκηνικό της κρουαζιέρας, στοιχείο που τόνισαν με τις ομιλίες τους οι προσκεκλημένοι στην τοπική εκδήλωση.

Ο κος Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας & Λιμένων επισήμανε τη σπουδαιότητα της κρουαζιέρας στην ανάπτυξη των ελληνικών λιμένων και της εθνικής οικονομίας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Η προσθήκη ενός ακόμη κρουαζιερόπλοιου, όπως το Celestyal Journey, το οποίο θα εκτελεί σε μόνιμη βάση κρουαζιέρες ξεκινώντας από διάφορους ελληνικούς λιμένες έναν εκ των οποίων αυτός της Θεσσαλονίκης, συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της σημαντικής μορφής τουρισμού στη χώρα μας. Είναι ενθαρρυντικό ότι όλες οι εργασίες αναβάθμισης του πλοίου πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα δημιουργώντας θέσεις εργασίας στην ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, υποστηρίζοντας τη διατήρηση της τεχνογνωσίας συντήρησης και επισκευών πλοίων σε ελληνικά χέρια. Εύχομαι στον πλοίαρχο και στο πλήρωμα καλά ταξίδια και στη Celestyal καλή επιτυχία σε ότι αφορά στα σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας.»

Τέλος, ο κος Αθανάσιος Λιάγκος, Εκτελεστικός Πρόεδρος και ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης καλωσόρισε την Celestyal, τον Πλοίαρχο και το πλήρωμα του πλοίου, Celestyal Journey, στο νέο πλήρως εξοπλισμένο Σταθμό Κρουαζιέρας «Μέγας Αλέξανδρος» και ευχαρίστησε θερμά που τα τελευταία τρία χρόνια η εταιρεία επιλέγει σταθερά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως βάση για homeporting, δίνοντας την ευκαιρία στους επιβάτες της να γνωρίσουν την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι, επιστρέφοντας στις χώρες τους, μετατρέπονται σε άτυποι πρεσβευτές αυτών των μοναδικών και αξέχαστων εμπειριών». Επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Στην ΟΛΘ Α.Ε. όραμά μας είναι να είμαστε κάτι περισσότερο από ένα λιμάνι. Στη βάση αυτή, υλοποιούμε επενδύσεις που δημιουργούν σημαντική προστιθέμενη αξία για την ίδια την εταιρεία, καθώς και για το σύνολο των εταίρων της.»