Μπαίνει στα Logistics με την απόκτηση της FERST Logistics, η Neptune Group

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της FERST Logistics ανακοίνωσε η Neptune Land Services (NLS), η οποία ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2023, στο πλαίσιο της επέκτασης του Ομίλου Neptune στον τομέα των χερσαίων υπηρεσιών logistics.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, αυτή η εξαγορά ευθυγραμμίζεται με το ευρύτερο όραμα του Ομίλου Neptune να παρέχει υψηλής ποιότητας αξιόπιστες και προσαρμόσιμες υπηρεσίες στην τελική αλυσίδα εφοδιασμού οχημάτων. Τηρώντας τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και την εταιρική του αποστολή να εξυπηρετεί τους πελάτες σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, ο Όμιλος Neptune κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην στρατηγική επέκτασης και ανάπτυξης.

Η FERST Logistics, με ιστορία 30 χρόνων στον κλάδο των υπηρεσιών logistics οχημάτων, διαθέτει εγκαταστάσεις 400.000 τ.μ., στόλο 30 φορτηγών και εργατικό δυναμικό 180 ατόμων.

Η εξαγορά ενισχύει τη θέση της NLS στην αλυσίδα εφοδιασμού οχημάτων. Η FERST θα διατηρήσει την έμπειρη ομάδα διαχείρισης και την πολύτιμη τεχνογνωσία της εταιρείας στους τομείς της διανομής, της αποθήκευσης και των κέντρων τεχνικών υπηρεσιών (PDI). Ταυτόχρονα, σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία και το κορυφαίο στην αγορά ναυτιλιακό δίκτυο της Neptune Lines, δημιουργείται ένα ισχυρό ολοκληρωμένο σύστημα παροχής υπηρεσιών logistics αυτοκινήτων, θαλάσσιων και χερσαίων.

Η συμφωνία σηματοδοτεί ένα ορόσημο στην εφαρμογή της στρατηγικής της Neptune Land Services, που επικεντρώνεται στην παροχή υπηρεσιών logistics υψηλής προστιθέμενης αξίας στην αυτοκινητοβιομηχανία. Οι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης και δραστηριότητας της εταιρείας στο άμεσο μέλλον περιλαμβάνουν την ανάπτυξη car terminals, που προσφέρουν μια πλήρη γκάμα σύγχρονων τεχνικών υπηρεσιών καθώς και την παροχή βέλτιστων λύσεων διανομής οχημάτων στους τελικούς πελάτες.

Ο Craig Jasienski, Διευθύνων Σύμβουλος της NLS, σχολίασε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ολοκληρώσαμε την εξαγορά της FERST Logistics. Είναι μια στρατηγική συνεργασία που μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία της FERST στα χερσαία logistics και να τη συνδυάσουμε με το ισχυρό/στιβαρό θαλάσσιο δίκτυο διανομής μας. Μαζί θα παρέχουμε ολοκληρωμένες και ανταγωνιστικά ελκυστικές υπηρεσίες logistics στους πελάτες μας».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της FERST Logistics, Δημήτρης Κυμπιζής, δήλωσε: «Μπαίνουμε σε ένα νέο και συναρπαστικό κεφάλαιο στο μακρύ ταξίδι της εταιρείας μας. Τόσο η Neptune, όσο και η FERST μοιράζονται τις ίδιες κοινωνικές και εταιρικές αξίες. Αυτό παρέχει στην ομάδα διαχείρισής μας το κίνητρο να συνεργαστεί στενά με τους έμπειρους επαγγελματίες της NLS, για την εδραίωση και την περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πελάτες μας».

Η Πρόεδρος του Ομίλου Neptune, Μελίνα Τραυλού, ανέφερε: «Η συμφωνία εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της FERST από την Neptune Land Services αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο επίπεδο του επιχειρηματικού μας μετασχηματισμού, εστιάζοντας στις επενδύσεις μας στην ξηρά. Με γνώμονα την ουσιαστική και αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια, με τα μέλη της ομάδας μας και τους συνεργάτες μας, επιταχύνουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη του Ομίλου Neptune, διατηρώντας πάντα τους πελάτες μας στην πρώτη γραμμή. Ο Όμιλός μας ενισχύει ενεργά το όραμά του για συνεχή και συνεπή ανάπτυξη, κάνει πράξη την εταιρική μας φιλοσοφία «Wake Forward» και επενδύει στην χώρα μας».