Για πρώτη φορά στο λιμάνι της Λάρνακας το Norwegian Gem

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Μια ιστορική μέρα εκτυλίχθηκε στο λιμάνι της Λάρνακας, όταν πριν από 15 ημέρες, το μεγαλοπρεπές Νορβηγικό κρουαζιερόπλοιο Gem, μήκους 294 μέτρων, έκανε τον εναρκτήριο ελιμενισμό του με 2350 επιβάτες. Από τις 09:00 έως τις 19:00, το λιμάνι έσφυζε από ενθουσιασμό και πολιτιστική ζωντάνια.

Ένα εορταστικό καλωσόρισμα περίμενε τους επιβάτες, βυθίζοντάς τους στην πλούσια τοπική κληρονομιά μέσα από παραδοσιακούς χορούς και μια απολαυστική σειρά από κυπριακά αρτοσκευάσματα.

Η ημέρα είχε συμβολικό χαρακτήρα, καθώς ανταλλάχθηκαν και αναμνηστικές πλακέτες, που συμβολίζουν την ισχυρή συνεργασία και τον αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ της γραμμής κρουαζιέρας και του λιμανιού. Οι αξιότιμοι παρευρισκόμενοι ήταν οι καπετάνιοι του πλοίου, ο ιδρυτής της Norwegian Cruise Line, κ. Πάνος Αλεξάνδρου, Δήμαρχος Λάρνακας, ο κ. Ανδρέας Βέρας, Γενικός Διευθυντής Λιμένος, κ. Πάρης Δημητρίου και ο σύμβουλος κρουαζιέρας κ. Ιωάννης Μπρας.

Το λιμάνι της Λάρνακας δεν είναι απλώς μια πύλη για συναρπαστικές εμπειρίες, αλλά βρίσκεται επίσης στο κατώφλι μιας μεταμορφωτικής εποχής. Με ένα πολυαναπτυξιακό έργο αξίας άνω του 1,5 δισ. ευρώ σε εξέλιξη, το λιμάνι πρόκειται να ενισχύσει τη χωρητικότητά του με νέες εγκαταστάσεις, τερματικούς σταθμούς, πολυτελή ξενοδοχεία, διαμερίσματα, βίλες και μια υπερσύγχρονη μαρίνα.

Κατά τη διάρκεια συζητήσεων με τον καπετάνιο, η ομάδα παρουσίασε τις μυριάδες προσφορές της Λάρνακας ως προορισμό κρουαζιέρας, τονίζοντας την βολική εγγύτητά της με το κέντρο της πόλης και το αεροδρόμιο.