Η CMA D. ARGOUDELIS & CO S.A. χρηματοδoτεί έρευνα της ATLAS HELLENIC TECHNOLOGIES για ηλεκτρομηχανικές καινοτόμες μπαταρίες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η CMA D. ARGOUDELIS & CO S.A., πρωτοπόρος στον τομέα του ναυτιλιακού αυτοματισμού, ανακοινώνει με υπερηφάνεια ένα σημαντικό άλμα προόδου στη θαλάσσια τεχνολογία με την έναρξη ενός έργου έρευνας και ανάπτυξης (R&D). Το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα, που βασίζεται σε έργο της ATLAS HELLENIC TECHNOLOGIES, έχει ως στόχο να φέρει επανάσταση στη ναυτιλιακή βιομηχανία μέσω της ανάπτυξης ενός καινοτόμου συστήματος  ηλεκτρομηχανικών μπαταριών χωρίς χημικά. Η CMA έχει δεσμευτεί για μια σημαντική επένδυση που υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ για να τροφοδοτήσει αυτό το πρωτοποριακό έργο της ATLAS.

Η πρωτοβουλία αυτή σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή στη δέσμευση της CMA για βιώσιμες θαλάσσιες λύσεις. Η τεχνολογία των ηλεκτρομηχανικών μπαταριών υπόσχεται να βελτιώσει την αποδοτικότητα και την αξιοπιστία των θαλάσσιων συστημάτων ενέργειας, θέτοντας ενδεχομένως νέα πρότυπα στην αποθήκευση και τη διαχείριση ενέργειας στην ανοικτή θάλασσα.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτό το ταξίδι με την ATLAS, ένα έργο που όχι μόνο υπογραμμίζει την αφοσίωσή μας στην τεχνολογική πρόοδο στον τομέα της ναυτιλίας, αλλά και ευθυγραμμίζεται με το όραμά μας για ένα πιο πράσινο, πιο βιώσιμο μέλλον“, δήλωσε ο κ. Ιωάννης Αργουδέλης, Ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος της CMA. “Αυτή η επένδυση αποτελεί απόδειξη της πίστης μας στις μετασχηματιστικές δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας και στον κρίσιμο ρόλο της στο μέλλον των θαλάσσιων επιχειρήσεων“. Δήλωσε ο κ. Νικόλαος Αργουδέλης, Ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος της CMA.

Η ηλεκτρομηχανική μπαταρία, μια ιδέα στην αιχμή της ενεργειακής καινοτομίας, προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα παραδοσιακά συστήματα μπαταριών. Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει υψηλή απόδοση ισχύος, ταχεία μεταφορά ενέργειας και εξαιρετική αντοχή σε σκληρά θαλάσσια περιβάλλοντα. Αυτά τα χαρακτηριστικά την καθιστούν ιδανική λύση για μια σειρά εφαρμογών, από την εμπορική ναυτιλία έως τις ναυτικές επιχειρήσεις και τις υπεράκτιες περιοχές.

Η συνεργασία μεταξύ της CMA και της ATLAS συνδυάζει την εκτεταμένη εμπειρία της CMA στον τομέα του ναυτιλιακού αυτοματισμού με την τεχνογνωσία της ATLAS στις προηγμένες ενεργειακές λύσεις. Αυτή η συνέργεια αναμένεται να επιταχύνει τη διαδικασία ανάπτυξης, φέρνοντας την ηλεκτρομηχανική μπαταρία πιο κοντά στην εμπορική πραγματικότητα. Επιπλέον, η ATLAS και ο κ. Θεόδωρος Καραβασίλης έχουν συγκεντρώσει μια εξαιρετική ομάδα έρευνας και ανάπτυξης. Τα περισσότερα μέλη αυτής της ομάδας είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος και εντάχθηκαν ως επιστήμονες από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών Δημόκριτος, προσθέτοντας υψηλού επιπέδου γνώσεις και τεχνογνωσία κατά τη διάρκεια αυτού του καινοτόμου ταξιδιού.