Εγκαινιάζεται το έργο της επέκτασης του car terminal στο Λιμάνι του Πειραιά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τα εγκαίνια του έργου επέκτασης του car terminal αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024, με την παρουσία πολλών επισήμων από την ΟΛΠ ΑΕ. Το κόστος του project επέκτασης ανήλθε στα 20 εκατομμύρια ευρώ και δίνει τη δυνατότητα στάθμευσης επιπλέον 5.100 αυτοκινήτων.

Η επέκταση του σταθμού διακίνησης αυτοκινήτων στον λιμένα – πύλη Ηρακλέους εντάσσεται στις υποχρεωτικές επενδύσεις του ΟΛΠ και στόχο έχει να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του μεγαλύτερου λιμανιού της Ανατολικής Μεσογείου και ένα από τα 5 μεγαλύτερα της Ευρώπης.

Ο σταθμός επεκτάθηκε κατά 40.000 τετραγωνικά μέτρα προς τη βόρεια πλευρά του λιμανιού και η συνολική του έκταση αυξήθηκε κατά 110.00 τ.μ. Στόχος της διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά είναι να καταστεί το λιμάνι ελκυστικός κόμβος μεταφόρτωσης οχημάτων στη Μεσόγειο. Επίσης θα αποσυμφωρηθεί ο χώρος και θα μπορεί να εξυπηρετείται πιο γρήγορα η αγορά.

Σε οικονομικό επίπεδο, το car terminal απέφερε έσοδα 10,3 εκατ. και λειτουργικά κέρδη (EBITDA) 5,5 εκατ. το α’ εξάμηνο του προηγούμενου έτους.