Μήνυμα αισιοδοξίας Β. Λοΐζου από Ουάσιγκτον για τις ελληνικές επενδύσεις στα Ναυπηγεία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Από το βήμα του 5ου Φόρουμ για τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Ανατολική Ευρώπη που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον και συνδιοργανώθηκε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας και την εφημερίδα Καθημερινή, η Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων, Βίκυ Λοΐζου έστειλε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα αναφορικά με τον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, η κα Λοΐζου ανέφερε πως: “Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια περίοδο όπου έχει σημειώσει φοβερή πρόοδο στην οικονομία: έχει κατακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, έχει ολοκληρώσει σειρά μεταρρυθμίσεων που της δίνουν τη δυνατότητα να αυξάνει τις άμεσες ξένες επενδύσεις και να προσελκύει ποιοτικούς επενδυτές, όπως μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, ενισχύοντας όχι απλά την εθνική οικονομία, αλλά και τον ρόλο της χώρας ως ηγέτη σε περιφερειακό επίπεδο”.

Η κα. Λοΐζου πρόσθεσε ότι μας δίνεται η ευκαιρία να σχεδιάσουμε μια στρατηγική για επενδύσεις σε τομείς καινοτομίας, μεταξύ άλλων στη μικροηλεκτρονική και τους ημιαγωγούς, αλλά και περισσότερα κίνητρα για να αυξήσουμε την παραγωγική βάση και να προσελκύσουμε επενδύσεις. “Η επένδυση στα ναυπηγεία αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα στρατηγικής σημασίας. Το DFC επένδυσε δανείζοντας 125 εκ. – για πρώτη φορά το DFC το κάνει αυτό στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είμαστε σε συζητήσεις μαζί τους για να βρούμε και άλλες στρατηγικές επενδύσεις. Η κ. Λοΐζου υπογράμμισε πως στόχος για το μέλλον είναι τα νέα κίνητρα για την ενίσχυση της καινοτομίας και της βιομηχανίας, ώστε η ελληνική οικονομία να γίνει πιο ανθεκτική.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Χρήστος Χαρπαντίδης, αντιπρόεδρος για την Νοτιοανατολική Ευρώπη της Philip Morris International, ο Κωνσταντίνος Μπίκας, διευθυντής International Business της Mytilineos, ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Καθηγητής Νίκος Βέττας και η CEO του US Council on Competitiveness, Deborah Wince-Smith, με συντονιστή τον πρόεδρο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, Συμεών Τσομώκο.