Δυναμική ελληνική παρουσία στη 1η ευρωπαϊκή έκθεση κρουαζιέρα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κρουαζιέρας, ξεκίνησε στη Γένοβα της Ιταλίας στις 11 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 14 Μαρτίου 2024, με την παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων-μελών του Ε.Β.Ε.Π. και φορέων του Πειραιά.

Όπως έγινε γνωστό, το σύνολο των διαθέσιμων εκθεσιακών χώρων για την πρώτη ευρωπαϊκή έκθεση «Clia Innovation Expo» αφιερωμένη στην κρουαζιέρα έχουν καλυφθεί. Για τις επιχειρήσεις του κλάδου, είναι μια μοναδική ευκαιρία να αλληλεπιδρούν απευθείας με τα γραφεία αγορών, τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και τους διευθυντές των ναυτιλιακών εταιρειών.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο «Jean Nouvel Pavilion» της Γένοβα και η επιλογή για τη διοργάνωση, οφείλεται στο γεγονός ότι η Ιταλία είναι ο πρώτος προορισμός στην Ευρώπη και η χώρα όπου υπάρχει ο μεγαλύτερος οικονομικός αντίκτυπος του κλάδου, με 15 δις ευρώ από τα 60 δις ευρώ συνολικά που παράγονται στην Ευρώπη, καθώς και στην απασχόληση με 125.000 από τις 500.000 θέσεις εργασίας που έχουν συνολικά δημιουργηθεί.

Με σκοπό τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της εθνικής οικονομίας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς συμμετέχει με 11 επιχειρήσεις-μέλη του στη πρώτη ευρωπαϊκή έκθεση κρουαζιέρας που διοργανώνει η CLIA στις 11-14 Μαρτίου 2024 στην Γένοβα της Ιταλίας. Ο στόχος της δυναμικής παρουσίας των επιχειρήσεων του Ε.Β.Ε.Π., του Δήμου Πειραιά, του Enterprise Greece, της Ε.Ε.Ν., του cluster «Μaritime Hellas», του Ο.Λ.Π. και βεβαίως της Ε.Ε.Κ.Φ.Ν. είναι η Ελλάδα να φιλοξενήσει την επόμενη έκθεση της Clia στην πόλη-λιμάνι του Πειραιά.