Εξηλεκτρίζει πλήρως τις δραστηριότητές της στο Rijeka Gateway η APM Terminals

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η APM Terminals, σε συνεργασία με την ENNA Logic, έχει επενδύσει σε περισσότερες από 60 μονάδες ηλεκτρικού εξοπλισμού χειρισμού εμπορευματοκιβωτίων για να καλύψει τις απαιτήσεις των τερματικών σταθμών στην Κροατία. Αυτή η επένδυση διασφαλίζει ότι η πλειονότητα των δραστηριοτήτων διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας θα εκτελείται με χρήση ηλεκτροκίνητων στοιχείων ενεργητικού κατά την έναρξη των εργασιών.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, όταν το λιμάνι στην Rijeka (που είναι το βασικό που χρησιμοποιεί η εταιρεία)  καταστεί πλήρως λειτουργικό το 2025, θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό ορόσημο στις προσπάθειες της APM Terminals για μετάβαση στη διαχείριση εμπορευματοκιβωτίων αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Η αρχική αποστολή νέου τερματικού εξοπλισμού έχει προγραμματιστεί να φτάσει αυτόν τον Ιούλιο, συμπίπτοντας με συνεδρίες εκπαίδευσης εργαζομένων σχετικά με την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών.

«Στα APM Terminals, έχουμε έναν φιλόδοξο στόχο να φτάσουμε στο Net-Zero έως το 2040. Για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο και να απελευθερώσουμε τις ανθρακούχες δραστηριότητές μας, πρέπει να μειώσουμε τη χρήση ενέργειας, να αντικαταστήσουμε τον εξοπλισμό που βασίζεται σε ορυκτά καύσιμα με ηλεκτρική μπαταρία και να απελευθερώσουμε το δίκτυό μας με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Ως εκ τούτου, η επένδυση στο Rijeka Gateway είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, το οποίο βασίζεται περαιτέρω στους πιλότους που ήδη τρέχουμε σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Sahar Rashidbeigi, επικεφαλής του Τμήματος Μείωσης Εκπομπών των Τερματικών Σταθμών της APM.

Περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 110 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) θα επενδυθούν σε εξοπλισμό για τον νέο τερματικό σταθμό, ο οποίος ήδη εγκαινιάστηκε επισήμως τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ο πλήρης στόλος ηλεκτροδοτημένου εξοπλισμού θα περιλαμβάνει τέσσερις γερανούς STS, 15 γερανογέφυρες με ελαστικό ελαστικό, δύο γερανογέφυρες με ράγα, 28 ηλεκτρικούς τερματικούς τρακτέρ και 14 ηλεκτρικά οχήματα.