Ανάλυση Dimerco Asia Pacific: Πιο ενισχυμένη το α τρίμηνο η αεροπορική μεταφορά έναντι της θαλάσσιας λόγω συνεχών disruptions

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η μηνιαία έκθεση εμπορευμάτων της Dimerco Asia Pacific για τον Μάρτιο-Απρίλιο προσφέρει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση της τρέχουσας κατάστασης και των μελλοντικών προοπτικών των αγορών αεροπορικών και θαλάσσιων μεταφορών στην περιοχή της Ασίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: “”Οι αερομεταφορείς έχουν μειώσει τις ελεύθερες στρατηγικές αεροπλοϊας που θεσπίστηκαν μετά την πιο αργή περίοδο μετά την κινεζική Πρωτοχρονιά. Αυτή η ανοδική προσαρμογή στην ανάπτυξη του στόλου συνέβαλε στη σταδιακή μείωση των τιμών της αγοράς για ναύλους προέλευσης Ασίας μετά το CNY”.

Στην έκθεση επισημαίνονται κάποια πολύ ενδιαφέροντα και crucial points για τη διεθνή αγορά εμπορευματικών μεταφορών, όπως:

● Μια ελαφρά αύξηση του Παγκόσμιου PMI της Μεταποίησης, από 50 τον Ιανουάριο σε 50,3 που καταγράφηκε τον Φεβρουάριο, σηματοδοτεί μια μέτρια επέκταση της μεταποιητικής δραστηριότητας. Ταυτόχρονα, η παγκόσμια παραγωγή σύνθετου PMI έφτασε στο υψηλότερο σημείο από τον Ιούνιο του 2023, υποδηλώνοντας ισχυρή οικονομική υγεία.

● Παρά τις προκλήσεις όπως η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα και οι απεργίες των εργαζομένων στην Ευρώπη, η αγορά αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών έχει επιδείξει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα, ενισχυμένη από την αύξηση των αποστολών ηλεκτρονικού εμπορίου και την ολοκλήρωση των Συμφωνιών Block Space του Έτους 2024, υπογραμμίζοντας μια ανοδική προοπτική για τον κλάδο .

● Η αγορά θαλάσσιων εμπορευματικών μεταφορών από την άλλη είναι μάρτυρας στρατηγικών προσαρμογών, συμπεριλαμβανομένων πρωτοβουλιών και διαφορών στα ποσοστά, καθώς οι ενδιαφερόμενοι αποφασίζουν για ανανέωση συμβολαίων υπηρεσιών ή αναθέσεις νέων, με βάση τόσο τις προκλήσεις και τα διεθνή disruptions, όσο και τη συνεχή διακύμανση της ζήτησης.