Μήνυμα Στυλιανίδη για Ποσειδώνια: Θέλουμε περισσότερα πλοία στο ελληνικό νηολόγιο και ναυτιλιακές στην Ελλάδα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τη σημασία του θεσμού της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης των Ποσειδωνίων για το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας αλλά και ειδικότερα για το υπουργείο Ναυτιλίας, ανέδειξε ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

«Η φετινή διοργάνωση, που τελεί υπό την αιγίδα του συνόλου της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας και φυσικά του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναμένεται να είναι από τις πλέον επιτυχημένες. Η αθρόα συμμετοχή επιβεβαιώνει, για μια ακόμη φορά, ότι τα “ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2024” είναι η μεγαλύτερη γιορτή της ελληνικής και της διεθνούς ναυτιλίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Στυλιανίδης, εστίασε στην παρουσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην έκθεση, η οποία συνίσταται στην ανάδειξη της σημαντικότητας και ανάγκης προσέλκυσης νέου και ποιοτικού ανθρώπινου δυναμικού στα πλοία και στην ξηρά, στην ισχυροποίηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας και στην περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού πλέγματος ναυτιλιακών δραστηριοτήτων (maritime cluster).

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι στον πυρήνα της εθνικής πολιτικής είναι η προσέλκυση πλοίων στο εθνικό νηολόγιο και η εγκατάσταση ναυτιλιακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. «Εφαρμόζουμε, διαχρονικά, ένα πλέγμα μέτρων που αποσκοπούν στην ανάπτυξη των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων και στη διατήρηση της αντίστοιχης τεχνογνωσίας, εντός της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε. Πρόσθεσε επίσης ότι σταθερή επιδίωξη αποτελεί η αύξηση της συνεισφοράς της ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία προκειμένου να είναι αντίστοιχη της ανταγωνιστικής θέσης που κατέχει.