Ο Παναμάς παρουσίασε τον αναβαθμισμένο ναυτιλιακό κλάδο του στην έκθεση Ποσειδώνια 2024

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ο ηγετικός ρόλος του Παναμά στον τομέα της ναυτιλίας και των logistics σε διεθνές επίπεδο αλλά και οι σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις στη χώρα, παρουσιάστηκαν στα Ποσειδώνια 2024,.

 

Το Εθνικό Περίπτερο του Παναμά, που βρίσκεται στη Θέση 110 του Hall 2, εγκαινιάστηκε, αμέσως μετά την επίσημη τελετή εγκαινίων των Ποσειδωνίων, από τον Έλληνα Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, παρουσία αξιωματούχων διεθνών οργανισμών και ηγετών της παγκόσμιας ναυτιλίας. Το Περίπτερο του Παναμά είναι συλλογική εθνική προσπάθεια του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και Επενδύσεων του Παναμά (PROPANAMA), του Ναυτιλιακού Οργανισμού του Παναμά (AMP), του Οργανισμού της Διώρυγας του Παναμά (ACP) και της Πρεσβείας του Παναμά στην Ελλάδα, που υποστηρίζεται από περισσότερα από 60 μέλη του Ναυτικού Επιμελητηρίου του Παναμά.

 

Στόχος της εθνικής αντιπροσωπείας είναι να αναδείξει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Παναμά για όσους θέλουν να επενδύσουν στον ναυτιλιακό τομέα, στις άριστες υπηρεσίες για μεταφορά των παραγωγικών μονάδων επιχειρήσεων κοντά στις χώρες πώλησης των προϊόντων τους (nearshoring), στις εμπορευματικές μεταφορές και γενικά στις πολυδιάστατες υπηρεσίες που προσφέρει η ναυτιλιακή κοινότητα και η κοινότητα logistics του Παναμά.

 

Η Julie Lymberopulos, Πρέσβης του Παναμά στην Ελλάδα, δήλωσε: «Η συμμετοχή μας στα Ποσειδώνια 2024 αποτελεί απόδειξη της σταθερής δέσμευσης του Παναμά στον ναυτιλιακό τομέα. Ως ο μεγαλύτερος Νηογνώμονας στον κόσμο, ο Παναμάς είναι περήφανος που υποστηρίζει και συμβάλλει στην πρόοδο της παγκόσμιας ναυτιλίας. Αυτή η έκθεση όχι μόνο αναδεικνύει τα εντυπωσιακά επιτεύγματα του ελληνικού στόλου, αλλά υπογραμμίζει και το πνεύμα συνεργασίας που οδηγεί τη ναυτιλιακή βιομηχανία μπροστά».