Τέλος για την ναζιστική “Χρυσή Αυγή”: Το site έχει πέσει και τα γραφεία της κλείνουν

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει η ναζιστική οργάνωση “Χρυσή Αυγή”, με τα γραφεία της να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ενώ ακόμη και το site που διέθετε, έχει «πέσει» και δεν μπορεί κανείς να συνδεθεί με αυτό.

Οπως αναφέρει ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, όποιος επιχειρήσει να μπει στην παλαιά σελίδα της οργάνωσης στην διεύθυνση xryshaygh.com βλέπει το μήνυμα «this site can’t be reached» ενώ, η απάντηση που θα λάβει όποιος θελήσει να συνδεθεί με τον ιστότοπο της νεολαίας ή με το κατάστημα της οργάνωσης, θα διαπιστώσει ότι τα domain names είναι προς πώληση.
Η ίδια η οργάνωση ανακοίνωσε στις 31 Ιουλίου την εξαφάνιση της ιστοσελίδας της, προσπαθώντας να την αποδώσει σε σκοτεινούς κύκλους:

«Ο πόλεμος εναντίον των Ελλήνων Εθνικιστών συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Συντονισμένη επίθεση δέχτηκε η Κεντρική Ιστοσελίδα του Κινήματος της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον. Ας γνωρίζουν όμως οι απανταχού εχθροί μας ότι η προσπάθεια φίμωσης της φωνής μας στο διαδίκτυο δεν θα περάσει! Από αύριο, 1η Αυγούστου, η Κεντρική ιστοσελίδα μας θα βρίσκεται στη νέα ηλεκτρονική διεύθυνση xrisiavgi.com».

Όντως μετά από λίγο, αυτή η διεύθυνση εμφανίστηκε στο διαδίκτυο, αλλά το περιεχόμενο είναι εξαιρετικά φτωχό και ο  ίδιος ο Μιχαλολιάκος υποχρεώθηκε να το παραδεχτεί:

«Στις 31 Ιουλίου 2019, η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής με δεκάδες χιλιάδες ενημερωτικά κείμενα και άρθρα πολιτικά, ιστορικά και ιδεολογικά, δέχτηκε ένα ύπουλο κτύπημα και έπεσε. Από την μέρα εκείνη μέχρι σήμερα γίνονται επίμονες προσπάθειες, προκειμένου να υπάρχει και πάλι στο διαδίκτυο η σελίδα της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα στην διεύθυνση: xrisiavgi.com. Η σελίδα δεν είναι ακόμη έτοιμη και λειτουργική. Ελπίζουμε όμως στις επόμενες ημέρες ότι θα είναι».