Καθηγητής Βατόπουλος για κορωνοϊό: “Είμαστε σε πολεμική κατάσταση”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

“Είμαστε σε πολεμική κατάσταση», δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, αναφορικά με το ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ο καθηγητής, μιλώντας στον Alpha τόνισε ότι: «Έχουμε παρατηρήσει διπλασιασμό κρουσμάτων σε 2-3 μέρες, με πολλά από αυτά να μην συνδέχονται με συρροές.

«Η πολιτεία θα προσπαθήσει να κάνει αυτά που πρέπει, αλλά κι εμείς… μάσκες, μάσκες, μάσκες και αποστάσεις. Πρέπει να προφυλάξουμε τον εαυτό μας. Είτε τα έχει κάνει καλά η κυβέρνηση είτε όχι», πρόσθεσε ο καθηγητής.
«Έχουμε πολλούς ασυμπτωματικούς, κυρίως νέους, δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν κι εμείς οι ίδιοι έχουμε τον ιό. Γι’ αυτό μάσκες, και η μύτη μέσα στη μάσκα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα rapid test, ο κ. Βατόπουλος τόνισε ότι σε αντίθεση με τον μοριακό έλεγχο, πιθανόν να μην «εντοπίζουν» τους ασυμπτωματικούς, καθώς «έχουν μικρότερη ευαισθησία».

Αναφερόμενος στο εμβόλιο, τόνισε ότι «έχει ακόμα πολλή δουλειά», τονίζοντας ότι «Από τώρα μέχρι τον Δεκέμβριο είναι ένα τρίμηνο που μπορεί να έχουμε εκατοντάδες θύματα», και πρόσθεσε πως αν συνεχίσει αυτή η αυξητική τάση στα κρούσματα, και «έχουμε θέματα με τη νοσηλεία», προφανώς θα χρειαστούν νέα μέτρα.

Για τις θεωρίες συνωμοσίας είπε «αυτά δεν είναι σοβαρά. Έχει αποδεχτεί ότι δεν μπορεί να υπάρχει συνωμοσία σε όλο τον πλανήτη, Αν δείτε παντού τις καμπύλες. έχουμε ένα ύπουλο νόσημα, διότι σε πολλούς είναι μια απλή γρίπη αλλά για πολλούς θανατηφόρα”.